– Vi har vel aldri hatt en bedre helg i løpet av mine ni år. Vi har hatt gode helger tidligere, men dette topper det meste, sier Johan Flodin til VG.

Flodin ble hentet inn som landslagstrener i 2012 og hadde mye å juble for etter at roerne tok tak søndag. Det endte med to verdenscupseiere og en annenplass på de tre norske båtene.

LES OGSÅ: Mange måtte be om avdragsfrihet på lån for å holde hjulene i gang - slik er økonomien til folk i Horten i dag

Sesongbeste for Tufte

Det startet med seier for Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler, før den norske dobbeltfireren med Olaf Tufte, Martin Helseth, Oscar Helvig og Erik Solbakken rodde inn til annenplass bak de regjerende europamesterne Italia.

Dette er sesongbeste for Tufte og co. etter sjetteplass i både forrige verdenscupregatta og i B-finalen i EM tidligere i år.

Dramatisk før start

Det var nære på at den norske båten i det helle tatt kom seg til start.

Solbakken testet nemlig positivt for korona. Kun minutter før start viste det seg at prøven var falsk positiv.

– De sprang ned til båten og rodde ut. En forstyrrelse kan i noen tilfeller være bra, sier Flodin om den dramatiske oppladningen.

LES OGSÅ: Blir trolig en by uten tilfluktsrom: – Hva dette vil bety for Horten kommune er uklart

Seier for Borch

I singlesculleren kjempet Kjetil Borch seg til seier etter en intens sluttspurt. Han var til slutt 20 hundredeler foran danske Sverri Nielsen og 35 hundredeler foran tyske Oliver Zeidler.

Til VG forteller Borch at gullet bare er en bonus og at det han var mest interessert i var prestasjonen og det de har jobbet med teknisk og taktisk.

– Løpet gikk nøyaktig som planlagt for min del, og våre løp pleier å bli neglebitende finisher, så man er nødt til å ha det lille ekstra inne for å «smacke gullet i safen», sa Borch til VG etter seieren.

Siste før OL

Regattaen var den siste verdenscupen før sommerens OL og treneren mener dette betyr at de norske båtene kan kjempe med de aller beste i Tokyo.

– Vi har bygget oss opp gjennom konkurransesesongen og vi visste at Kjetil og Are og Kristoffer tilhører toppeliten. Det var i tillegg gledelig å se fireren presterte så bra, sier Flodin til VG.

LES OGSÅ: Olav Rafoss er en skremt russepappa: – Ikke la drittslenging på sosiale medier føre til fysisk vold. Jeg kunne mistet gutten min