Sats på det norske!

Av

I TV berettes det om regjeringens mange grep for å hjelpe de som rammes av tiltagende ledighet på grunn av manglende kunstneriske oppdrag.

DEL

MeningerBlant de verst stilte er allehånde komponister, tekstforfattere, revyregissører og så videre. Dette får meg til å minnes hvordan jeg som sekretær i ungdomsnemnda i Horten hadde ansvaret for de rapportskjemaer som alltid skulle sendes inn til TONO. De ble nøye ført på kontoret i Falkheimen som jo ligger tett på paviljongen i Lystlunden. Det var der de ble holdt, de populære parkkveldene i sommerhalvåret fra l956 og utover i 60-årene.

Blant de mest populære gruppene som gjestet Horten var The Monn Keys. Per Asplin satt ved min side når TONO-skjemaene ble fylt ut. Han hadde full oversikt over hvem som var tilskuddsberettiget; komponister, tekstforfattere og andre. Vi hadde hatt TONO, Norsk Komponistforenings internasjonale musikkbyrå i Norge, siden 1928. «Det vi har krav på og får uavkortet som medlemmer av TONO er en del av grunnlønnen vår» sa Asplin.

Jeg har alltid gått ut fra at dette kun gjaldt norske kunstnere, ikke alt det møl av rockemusikk som strømmer ut av høyttalerne våre døgnet rundt, «Beat for Beat»-programmene for eksempel.

Min oppfordring til NRK er derfor: Sats på norsk musikk og norske sangtekster. I disse koronatider tåler vi godt å satse på vår nasjonale kunst!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags