Slik beskriver danskfødte Sandra Blichert bakgrunnen for opplevelsen hun ønsker å gi publikum.

Les også (+): Nå kan «Moderen» bli din: - Prisen er 50.000 kroner

En særegen verden

Galleri Ask åpnet ny utstilling sist helg, og det er Blicherts separatutstilling med tittelen «Bare væggene ved» som nå fyller lokalene i Åsgårdstrand. Det forteller galleriet i en pressemelding:

– Billedkunstneren viser her en stor samling objekter og eldre og nyere kunstverk som hun sammenstiller i en totalinstallasjon. Dette er en særegen verden å tre inn i, der en stor og variert mengde underlige gjenstander og objekter har flyttet inn i utstillingsrommene på Galleri Ask.

Feies inn under gulvteppet

– Hvert hjem har sin egen fortelling, sier Sandra Blichert selv om utstillingen.

– Som stilltiende vitner følger veggene med, bærer erindringen over hvert levd liv. Ser de gjenstandene man sleper med når man flytter fra hjem til hjem. Møbler, minner, ting og tang. Hjemmet er et gjemmested og en lagringsplass av øyeblikk, planer og flyktige tanker forankret i materielle ting. Og hjemmet er mer enn det. Noen steder er overflaten så nypolert og fin at det oser koselig og kjærlig. Andre steder ligger noe og ulmer usagt i hjørnene. Eller ord henger tykt i luften, ties i hjel eller feies inn under gulvteppet der det ikke kan ses. Vegger er bestandige. Står blanke og maler seg selv med usynlig blekk, nedfeller historiene om det sted.

Les også (+): President Terje Randem bekrefter at kvinner ikke får bli medlem: – Den største kvinnekampen står ikke i en MC-klubb

Hele denne måneden

Blichert er født i Danmark, men i dag både bor og arbeider hun i Risør. Hun har kunstutdanning fra Amsterdam, Helsinki og kunstakademiet i Bergen. Sandra Blichert har blant annet stilt ut på Rogaland Kunstsenter, Visningsrommet USF og Kunsthuset Kabuso, ifølge pressemeldingen.

Utstillingen er støttet av Norske billedkunstnere og Norsk kulturråd. I Galleri Ask kan du få med deg «Bare væggene ved» til og med 28. august.

Les også (+): Går så det suser i Horten: – Det har blitt en del leveringer i Tønsberg. Det er jo litt dyrt, men vi leverer gjerne