Gå til sidens hovedinnhold

– Saken om Biltema er ikke glemt

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Gjengangerens nettavis 20. august spør Arild Nilsen om hvor det ble av saken om Biltema i Horten.

Les innlegget fra Arild Nilsen her

Det er fint at vi politikere får hjelp til å huske på saker, som ofte har en tendens til å drukne i nye saker eller bli satt i sammenhenger hvis gjør at de tilsynelatende blir borte. I saken kommunestyret behandlet i våres om Biltema og mulig plassering ved Granly skole, var det stor politisk entusiasme og enighet om at det ville vært flott for byen. Både for å tilføre arbeidsplasser og gi innbyggerne en ønsket butikkkjede.

Under behandlingen ble det klart at både Høyre og Arbeiderpartiet både ville ha Biltema og arbeidsplasser, men også ta vare på etablert dyrket mark. Vi fikk også signaler fra fylkeskommunen om dette. For oss i Høyre ble jordvernet avgjørende, så da saken dreiet dit at jordvernet ble det avgjørende for det aktuelle området støttet vi opp under forslaget om å legge inn Biltemas ønske om arealer i den planlagte rulleringen av arealplanen.

Her skal det nå ses spesielt på næringsarealer i hele kommunen, og konkret om Biltema også om det forespurte arealet ved Granly vil være et aktuelt sted.

Derfor ligger nå saken om Biltema til Horten som en del av en mindre rullering av arealplanen, hvor administrasjonen og politikerne skal finne arealer til næringsdrift i kommunen. Vi kunne nok alle ønske oss at dette var en sak som var fort gjort, men dessverre tar en slik rullering noe tid.

Men, saken om Biltema er ikke glemt. Det er bare at vi politikere må ha flere tanker i hodet samtidig, og se det hele i en større sammenheng. I alle fall denne gangen.

Kommentarer til denne saken