Smittetallene synker. Det gjelder både nasjonalt og lokalt. Men fremdeles er det noen som kjenner på symptomer som sår hals, hoste og hodepine. Siden pandemien ikke er over, er det lurt å ta en hjemmetest.

Hvor mange i Horten som stakk den vattpinnen opp i nesa i løpet av helgen er det ingen som vet, men 61 av dem oppdaget at det var to røde streker på testen når de 15–20 minuttene hadde tikket seg ferdige – 28 av dem fant det ut på lørdag, mens 33 fikk smitten bekreftet på søndag.

Fredag var det 55 som testet positivt, men dette tallet omfatter både hjemmetester og PCR-tester som er blitt bekreftet på et laboratorium. På grunn av endret vaktordning i helgene, har man ikke rapporter på hvor mange som har fått positivt utslag på PCR-test lørdag og søndag.

Legges inn av andre årsaker

Det siste døgnet har FHI registrert 1.229 koronasmittede i Norge. Det er en klar nedgang i lys av at snittet de siste sju dagene har ligget på 3.940 smittetilfeller nasjonalt. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 6.220, så trenden er synkende.

LES OGSÅ: Over 5.700 meldinger om alvorlige bivirkninger av koronavaksinen

Nå er man mindre opptatt av smittetall. I stedet følges det nøye med på hvor mange som blir lagt inn på sykehus. Fredag var 490 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 34 færre enn dagen før. 47 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 20 respiratorbehandling. Det er to flere på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

På sykehuset i Vestfold har det vært 37 pasienter innlagt med korona det siste døgnet. Det er to flere enn det var dagen i forveien. Men mange av disse pasientene er ikke lagt inn på grunn av korona, men av helt andre årsaker. De har koronasmitte som en tilleggskomplikasjon.

LES OGSÅ: Tar ikke gjenvalg - ferdig som ordfører etter valget

Snart fire av ti

I alt har 1.379.467 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Rundt regnet 10.000 personer i Horten har testet positivt siden pandemien begynte – langt de fleste av disse har stiftet bekjentskap til viruset i løpet av de første månedene i 2022.