Gå til sidens hovedinnhold

Rot i røropplegg forlenget stenging av Storgata

Artikkelen er over 2 år gammel

Planen var at gata skulle stenges for gjennomkjøring fra seint på kvelden til tidlig om morgenen, og at det skulle åpnes igjen før rushtida kom. Slik gikk det ikke ...

Det er Bermingrud Entreprenør AS som har oppdraget med å bygge leiligheter i Storgata 47, vegg-i-vegg med Saxon King. Mange har merket at gata er innsnevret utenfor byggeområdet, der det også skal komme parkeringskjeller til leilighetene. Litt plundrete med møtende trafikk, særlig hvis to busser skal passere hverandre, men ikke verre enn at man kommer fram med litt tålmodighet.

Helt til onsdag kveld, for da ble gata stengt helt. Det skulle legges nye rør over gata. Etter planen skulle arbeidet gjøres om natten og være ferdig på morgenkvisten, torsdag 17. januar.

Stengt langt utover dagen

Det gikk ikke helt etter planen, skulle det vise seg. Da asfalten var fjernet og rørene skulle skiftes ut, var det lite som så ut slik det skulle gjøre ifølge tegningene.

Prosjektleder Fredrik Lie kan bekrefte at arbeidet tok lengre tid enn man på forhånd hadde regnet med.

– Det var planlagt som nattarbeid, som kunne pågå litt utover morgentimene. Det oppsto noen forsinkelser, men detaljene i hvorfor det ble slik kjenner ikke jeg. Jeg har forsøkt å få tak i leder for gravearbeidene, men han ligger nok å sover nå, ettersom han har jobbet i hele natt og flere timer utover dagen, sier Lie.

LES OGSÅ: Har du parafin eller olje på tanken? – Da har du dårlig tid på en stor jobb

Midlertidig dekket

Torsdag formiddag var hullet i gata fylt igjen, og asfalteringsarbeidet kunne sluttføres slik at gata kunne gjenåpnes litt etter klokka 12.

– Men asfalten er lagt i en dump? Skal det være sånn?

– Det er bare midlertidig. Det må asfalteres på nytt igjen senere, forteller en av mannskapene på stedet.

Dermed vil det bli nødvendig å stenge gata igjen, på et eller annet tidspunkt. Forhåpentligvis vil det ikke vare like lenge som denne gangen.

LES OGSÅ: Mildværet ødelegger skisesongen – men nå kan Horten få rulleskiløype: – Det blir et skikkelig løft

 

Kommentarer til denne saken