Gå til sidens hovedinnhold

«Roklubben sa nei !» Ta tak og løft blikket, politikere

Artikkelen er over 1 år gammel

Hortenlove. Forskjønning av roklubbens vannkant! Les; Horten kommunes.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er faktisk paradoksalt at kommunalsjef Geir Kjellsen refererer til et møte mellom kommunen og Horten Roklubb for cirka sju år siden, fortsatt skal være førende for utviklingen av kyststien.

Les artikkelen om forskjønning her (+)

Det har vært flere møter etter dette og konklusjonen , slik jeg har forstått det, er som følger: Sykling over båtplassen skal begrenses ved at det settes opp «fysiske sluser» som guider syklister til å redusere farten og forhåpentligvis gå av sykkelen. I tillegg skal det settes opp informasjonsskilt som oppfordrer til å vise hensyn når båtplassen passeres. De som ønsker å holde farten blir så henvist til asfaltert sykkelsti som går sør for båthall / klubbhus.

Les også

Omfattende forskjønning i sjøkanten: Men ikke hos roklubben – og da reagerer eks-rosjef

Feil! Dessuten, roklubben har ikke dratt inn årene i den hensikt å stenge fotgjengere ute. Tvert om det er både hyggelig og gratis PR for klubben at folk spaserer over båtplassen. Prater med utøvere og trenere, og ikke minst bli overrasket over hvor smekker en konkurransebåt ser ut. At sikkerheten for utøvere skal være utslagsgivende for at forskjønning av området stopper opp er ikke til å forstå.

Konklusjon: Turgåere og syklister som triller sykkelen er fortsatt hjertelig velkommen til å benytte båtplassen. Syklister som ønsker å holde farten oppe, oppfordres til å benytte asfaltert sykkelsti sør for klubblokalene. I tillegg er det paradoksalt at det er Horten kommune som er eier av de to tomtene som roklubben disponerer. Tomta skal brukes til klubbhus med båthus og brygge for Horten Roklubb. Annen bruk må godkjennes av Horten Kommune.

Les også

Erik ble spurt om lederjobben dagen før årsmøtet: – Om det så bare er med ei krone, så skal vi neste år gå med overskudd

Det burde være insentiv nok til at kommunen følger opp opprinnelig plan mht utvkling av området ved roklubben. Jeg oppfordrer styret i Horten Roklubb og den politiske ledelse i kommunen; Ta noen (ro)tak til.

Med vennlig hilsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.