Kjetil Borch fortsatt ikke frisk

IKKE UROLIG: Selv om Kjetil Borch underpresterte i Luzern på grunn av problemer med magen, er han ikke urolig med tanke på VM.

IKKE UROLIG: Selv om Kjetil Borch underpresterte i Luzern på grunn av problemer med magen, er han ikke urolig med tanke på VM. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter legebesøk tirsdag, er ikke Kjetil Borch blitt særlig klokere på hva som skjedde under verdenscupen i roing i helgen.

DEL

Etter smerter i mellomgulvet og kvalmhetsfølelse i magen, ble konkurransene i Luzern i Sveits en solid nedtur for Olaf Tufte og Kjetil Borch.

Kjetil fikk føling med problemene under den første treningsøkta i Luzern. Både i forsøket, og spesielt i semifinalen, slet han med å få nok luft. Dobbeltsculleren hang likevel med til 1500 meter, og manglet ikke mye på å kvale inn til A-finale. Tufte og Borch valgte å stå over B-finalen.

Ned 15 prosent

Tirsdag ble 27-åringen undersøkt av lege knyttet til Olympiatoppen, og etter en pustetest, viste det seg at mengden oksygen var gått ned med 15 prosent mot det som er normalt for Kjetil.

– Og det er ganske mye. Hadde dette skjedd under OL, hadde det vært en katastrofe, sier hortensgutten, som er henvist videre til gastroskopi der han skal undersøkes av en magespesialist.

– Alle stener må snus for å prøve og finne ut hva som skjedde i Sveits. Det kan godt hende det går over av seg selv, men går det å forebygge, må vi vite hva vi skal gjøre.

LES OGSÅ: Horten Roklubb: – Vi trenger all den støtte og hjelp vi kan få

Trener som vanlig

Trening og konkurranser er to vidt forskjellige ting. Belastningen er selvsagt mye tøffere i en konkurransesituasjon, men Kjetil mener like vel han har blitt bedre på de tre dagene som har gått siden semifinalen.

– Det har gått relativt greit under trening. Tirsdag kjørte jeg noen kortintervaller som fungerte brukbart, men jeg kjenner fortsatt magesymptomene.

Det er egentlig helt på trynet at vi ikke roforbundet har forsikret elitegruppa på denne måten.

Kjetil Borch om forsikring for roere

Mangler forsikring

Som verdensmester, OL-medaljør og medaljekandidat til VM, skulle en tro noen av verdens beste roere er forsikret slik at de kan oppsøke legehjelp umiddelbart, men så er ikke tilfelle.

– Vi har tilgang til legene i Olympiatoppen hele tiden, men når vi trenger spesialister og operasjoner, er vi henvist til den vanlige helsekøen.

– Dette kunne vi unngått med utvidet sykeforsikring slik at vi kunne oppsøkt private leger og fått dekket alt. Det var det samme da jeg skulle operere og behandle albuen. Der mistet jeg også mange uker. Det er egentlig helt på trynet at vi ikke roforbundet har forsikret elitegruppa på denne måten. Forbundet er avhengig av medaljer i mesterskap, og da må vi få den aller beste oppfølgingen medisinsk, er Kjetil Borch helt klar på.

LES OGSÅ: Nicolai til junior-VM: – Deilig å få det bekreftet

Starter opp 20. juli

Tiden fram til 20. juli er satt av til egentrening før VM-båtene igjen samles på Årungen der oppkjøringen til mesterskapet starter.

– Fra 12. august er det høydesamling i Livigno i Italia der vi har vært en del ganger tidligere. Det er viktig at jeg finner ut av problemene min så snart som mulig, og forhåpentlig vis får jeg time på gastroskopi så snart som mulig, sier Kjetil Borch til Gjengangeren.

Artikkeltags