Høyrepolitikeren Henning Wold reagerer på at partiet Rødt ikke ønsker å støtte Ukraina med våpen, og Henning Wold fortjener et svar.

Les innlegget fra Henning Wold her

Som eneste parti på Stortinget har Rødt sagt nei til å sende våpen til Ukraina. Landsstyret i Rødt begrunnet vedtaket, som ble fattet kort etter at krigen brøt ut i februar i fjor, med at Norge siden 1959 har hatt en politikk på ikke å selge eller sende våpen til land i krig. Rødt ønsket heller å støtte ukrainerne på andre måter.

I mai 2022 vedtok Rødt: «Rødt er mot all imperialisme, enten den er amerikansk, europeisk, russisk eller kinesisk. Vi velger ikke side i stormaktsrivaliseringa, men når en av imperialistmaktene går til angrepskrig, er det prinsippet om selvråderett som blir viktigst i den krigen, ikke stormakts-rivalisering. Derfor støtter Rødt Ukrainas motstandskamp mot Putins brutale imperialisme, uten dermed å støtte USAs ambisjoner i regionen».

Nå i 2023 fører Russlands massive bombing av sivil infrastruktur til krav om ny politikk. Tre partiveteraner (Terje Kollbotn, Boye Ullmann og Lars Borgersrud) mener at Norge bør sende «defensive» våpen i form av antiluftvern og antitankraketter, utenfor våpenstøtteordninger styrt av Nato» – og jobber med forslag til behandling på partiets landsstyremøte i februar og til landsmøtet i april.

Landsstyret var delt i saken om våpenstøtte i fjor, men et flertall endte på nei. En større undersøkelse tatt opp for Tankesmien Agenda i august tyder på at Rødts velgere vil støtte et linjeskifte.

Rødt Horten tok sommeren 2020 initiativ til en lokal, tverrpolitisk markering mot Putins grusomme og feige angrepskrig mot sivilbefolkningen i Ukraina og Rødt Horten vil fortsette sitt støttearbeid til fordel for den heroiske motstandskampen, som en dag vil bli kronet med seier.

På vegne av Rødt Horten.