– Åsgårdstrand trenger passion. Noen som liver opp

SOMMERPLANER: Raadhuset står under full rehabilitering, men Torgeir Lorentzen, Hans Knudsen og Attilio Goffredo er likevel klar for en ny sommer i rådhuskvartalet.

SOMMERPLANER: Raadhuset står under full rehabilitering, men Torgeir Lorentzen, Hans Knudsen og Attilio Goffredo er likevel klar for en ny sommer i rådhuskvartalet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne sommeren blir det italiensk meny, varme følelser og mye musikk i DaGigi Raadhuset.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Da Torgeir Lorentzen, leder for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling, tidligere i vinter i Gjengangeren etterlyste noen som denne sommeren ville drive restaurant og uteservering i Åsgårdstrand, fikk han napp hos tre profesjonelle og ivrige aktører med lang fartstid i bransjen.

Folk med erfaring

Nå er det klart at Hans Knudsen og Attilio Goffredo sammen skal sørge for god mat og konserter i det ærverdige kvartalet. Elin Westrum, som driver av Babels i Tønsberg, vil også ha en finger med i spillet.

Knudsen har drevet Café M i Tønsberg. Attilio Goffredo har i to år drevet DaGigi Vinstua i Smalgangen. 

Sommerstunt

De gleder seg stort alle tre til å satse i hjembyen, selv om det i første omgang er for tre måneder.

Kontrakten med kommunen er ikke undertegnet ennå, men de har en god følelse for at de vil få en god avtale.

Torgeir Lorentzen har fått tilbakemeldinger fra andre som har kjennskap til driverne, at dette er folk som kan levere. Det er heller ingen ulempe at de som lokale har et stort nettverk i Åsgårdstrand.

LES OGSÅ: – Munch er viktig for Åsgårdstrand 

– Det viktigste er maten

– Ja, vi er vant til å levere, men vi kommer ikke til å investere så mye i inventar, som bord og stoler i første omgang. Vi bruker det vi har. Det som betyr noe er at det er hyggelig og at maten er bra. Det må være kvalitet. Der sparer vi ikke på noe, sier han, trygg på at Attillio Gofredo vil gi gjestene akkurat det.

LES OGSÅ: Åsgårdstrand vil ha flere møteplasser

Det blir med andre ord helitaliensk i Raadhuset i sommer.

Italiensk passion

Attilio Goffredo har vist at han kan servere god mat, med hele sitt følelsesregister. I Raadhuset får han ganske frie tøyler til drive som han vil. Navnet på stedet blir DaGigi Rådhuset.

ITALIENSK KJØKKEN: – Dette blir min nye arbeidsplass, sier Attilio Goffredo. En kokke fra Italia skal også jobbe i Rådhuset i sommer.

ITALIENSK KJØKKEN: – Dette blir min nye arbeidsplass, sier Attilio Goffredo. En kokke fra Italia skal også jobbe i Rådhuset i sommer. Foto:

– Vi har kjent Attilio i mange år, og setter pris på at han gir så mye av seg selv. Åsgårdstrand trenger passion. Noen som liver opp, sier Elin Westrum.

Hun legger til at et spisested i Åsgårdstrand ikke nødvendigvis må varte opp med hvite duker.

Hun vil at gjestene skal føle et eierskap til stedet.

– Vi ønsker at folk tar del i det som skjer. Hvis de har en plante de vil sette her, kan de gjøre det. Har de et bord og noen stoler de vil låne bort, må de gjerne gjøre det, sier hun.

Tett konsertprogram

Det som er sikkert er at det blir mye musikk i amfiet i sommer.

Horten kommune har booket inn til sammen ti konserter. Vestfoldfestspillene har lagt rådhusamfiet i sitt program.

– Og så har jo Åsgårdstrand et aldeles glitrende orkester i Byorkesteret. De vil vi bruke. Nå har vi ikke spurt dem enda, men nå vet de det, sier Hans Knudsen med et smil.

Rådhuset restaureres

I øyeblikket er det lite som tyder på at rådhuskvartalet i Åsgårdstrand kan bli en attraktiv møteplass i sommer.

Bak presenningene som skjuler fasaden er tømmerveggene strippet for panel, men Torgeir Lorentzen lover at det kan være klare når Åsgårdstrandsdagene går av stabelen 2. juni. Da blir det konsert og storinnrykk med gjester.

– Det er omfattende arbeider som gjøres med Raadhuset nå. Huset ble reddet i siste liten. Blant annet har vi støpt ny grunnmur mot amfiet. Den var i ferd med å rase ut. Vi skal revitalisere Kunstnerbyen. Da kan vi ikke la byggearbeidene stoppe oss helt. Nå har vi fått tre profesjonelle til å drive restauranten i sommer, sier Lorentzen. Det er han glad for.

Artikkeltags