Transport- og anleggsnæringen har allerede fått høyere bensinpriser, strømpriser, råvarepriser, renteutgifter og skatter. Nå vil regjeringen ta fra entreprenørene jobbene også.

Jeg får stadig tilbakemeldinger fra innbyggere som er sjokkert over regjeringens varslede kutt i planlagte veiprosjekter. Jeg har stor forståelse for at velgerne blir provosert når regjeringen kaller massive utsettelser og kutt for en mer «realistisk nasjonal transportplan».

Det regjeringen egentlig sier er at du kan se langt etter den nye veien du har ventet på, og at tusenvis av byggearbeidere i distriktene går en usikker tid i møte.

Mer arbeidsledighet og flere konkurser i distriktene er det siste vi trenger i dagens krisesituasjon. Kan Vedum og Støre stå inne for at regjeringen tar jobbene fra folk i distriktene, og at folk og bedrifter får lengre reisevei enn planlagt?

For å unngå en enda større krise må vi sørge for at prosjektene som er vedtatt, planlagt og prosjektert mens FrP satt i regjering faktisk blir bygget.

Næringslivet sliter, og vi trenger ny infrastruktur for å få fisk og eksport ut i verden. Nå vil regjeringen både kutte veiprosjekter og legge en ny skatt på 3800 millioner kroner på fiskerinæringen og distriktene.

Jeg forstår om velgerne som stemte på Ap og Sp føler seg lurt.