Nå kommer rådyra tett på – men skal du gi dem mat?

PÅ EGEN VEI: Rådyrstien på høyden over Holtandalen er selvsagt en tursti for byens rådyr. Denne gjengen møtte Gjengangeren mandag formiddag på ferdigbrøytet vei.

PÅ EGEN VEI: Rådyrstien på høyden over Holtandalen er selvsagt en tursti for byens rådyr. Denne gjengen møtte Gjengangeren mandag formiddag på ferdigbrøytet vei. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Pass på. Rundt neste sving kan bilen møte rådyr. De velger ofte veien for å bevege seg fra et sted til et annet.

DEL

Det sier Ragnhild Trosby, som minner om at rådyra selvsagt opplever dyp snø i skogen, og med mildværet det siste døgnet, også et tynt lag med skare som ikke er tjukt nok til å bære dyra.

Velger enkleste vei

LES OGSÅ: 20 – 30 rådyr påkjørt i Horten vinter 

– Da velger de ofte den enkleste måten for å ta seg fram, en ferdig brøytet vei, forteller Ragnhild Trosby i Naturvernforbundet.

– Har rådyra fortsatt tilstrekkelig med mat?

– Da må jeg svare for områdene rundt Vikveien der jeg bor, og her finner rådyra mat. De spiser busker og grafser kratt, også barlind, myke og mørkegrønne nåler som er glinsende på oversiden og matte på undersiden.

Største fiendene

– Rådyra tåler barlind-gift, sier Ragnhild Trosby.

LES OGSÅ: Innfører ekstraordinær båndtvang for hunder i hele kommunen, for å beskytte rådyr som desperat leter etter mat

Hun legger til at dyra klarer seg best i skogen, og at det ikke er nødvendig å legge ut mat for å trekke rådyr nærmere mennesker og hunder.

Selv om Horten har innført båndtvang, er hunder og biler de største fiendene til rådyra denne vinteren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.