Maja (15) fra ungdomsorganisasjonen Press engasjerer seg lokalt

PRESS: Maja Wiene Støldal (15) er eneste medlem fra Horten i Redd Barnas ungdomsorganisjon Press.

PRESS: Maja Wiene Støldal (15) er eneste medlem fra Horten i Redd Barnas ungdomsorganisjon Press.

Artikkelen er over 3 år gammel

Maja (15) er det eneste medlemmet fra Horten som er med i Redd Barnas ungdomsorganisasjonen Press i Tønsberg.

DEL

UNGDOMSREDAKSJONEN: – Jeg fikk en venninne gjennom en annen organisasjon som heter CISV da jeg var med på en internasjonal leir for to år siden. Hun tipset meg om Press siden hun trodde det var noe som ville interessere meg for, svarer Maja Wiene Støldal (15) når hun får spørsmål om hvordan hun ble med i organisasjonen.

Press beskriver seg selv som den eneste ungdomsorganisasjonen i Norge som jobber helt utelukkende for barns rettigheter, slik de står i FNs barnekonvensjon. Maja forklarer at lokallaget har aksjoner og seminarer som medlemmene kan delta på.

LES OGSÅ: Ungdommer snakker ut: – Jeg satte et så stort press på meg selv at det påvirket meg psykisk

#Postitgeriljaen

– Nå senest var vi med på Post-It-geriljaen. Det gikk ut på å henge opp post-it lapper på speil i prøverom, skoler, treningssentre og egentlig alle offentlige lokaler som mennesker besøker. Post-it lappene skal spre positive budskap, spesielt til ungdommer, forklarer Maja.

Det er Susanne Kaluza, rådgiver i Trigger og tidligere redaktør for Kvinneguiden, som står i spissen for kampanjen. Ulrikke Flach, kjent fra rollen Vilde i NRK-serien Skam, er også med. I tillegg støttes kampanjen av psykiater Finn Skårderud og Landsgruppa av Helsesøstre.

(Saken fortsetter under bildet.)

#POSTITGERILJAEN: Postitgeriljaen går ut på å spre postit-lapper i prøverom, speil og offentlige lokaler med positivt budskap.

#POSTITGERILJAEN: Postitgeriljaen går ut på å spre postit-lapper i prøverom, speil og offentlige lokaler med positivt budskap.

LES OGSÅ: Viktig med god psykisk helse: – Kroppen kan ikke fungere uten hodet

Jobbe lokalt

Maja syntes det er veldig fint å gjøre ting lokalt.

– Det er mange organisasjoner som hjelper, men i større sammenhenger er det ofte vanskeligere å se hvilken effekt det gir. Derfor syntes jeg det er bra å hjelpe til lokalt, da ser jeg hvilken forskjell det har, forteller Maja. 

LES OGSÅ: Ungdata: En av fire unge føler seg ensom

Generasjon depresjon

– Press er et veldig aktuelt tema for ungdom nå. Jeg kaller ikke generasjonen vår generasjon prestasjon, jeg kaller det heller generasjon depresjon. Jeg føler at i dagens samfunn er det om å gjøre å være den tristeste og den som er lei seg hele tiden. Det er så mange som gjør så mye ut av det. Det at alle går rundt å føler seg nedfor og ikke fornøyd med seg selv, det påvirker også de rundt deg, mener Maja.

Det er også derfor hun støtter Post-It-geriljaen. Hun tror alle trenger en påminnelse om at de er bra nok som de er.

Artikkeltags