Gå til sidens hovedinnhold

Flåtten vraket til Vestfold Høyres nominasjonsmøte

Artikkelen er over 5 år gammel

Et flertall på fire mot tre i nominasjonskomiteen stemte for Kårstein Eidem Løvaas på topp.

(Tønsbergs Blad)

Dermed ble Svein Flåtten henvist til tredjeplass på nominasjonskomiteens forslag før nominasjonsmøtet 5. november, som skal avgjøre hvem Høyre innstiller til stortingsvalget neste år.

 

Det var stor dissens i nominasjonskomiteen, der et mindretall på tre personer stemte for Flåtten som Vestfold Høyres førstekandidat.

Kårstein Eidem Løvaas er foretrukket som toppkandidat foran nominasjonsmøtet, mens Lene Camilla Westgaard-Halle er innstilt som nummer to.

Oppfattet det ikke som mistillit

Allerede for en måned siden var det klart at det kunne bli tøffere for Svein Flåtten å bli innstilt som nummer en til en ny periode på Stortinget. Vestfold Unge Høyre varslet tidlig at de ønsket fornyelse, og i en uravstemning ble medlemmene ble Flåtten også innstilt som nummer tre.

– Jeg oppfatter på ingen måte dette som mistillit. Jeg er full av spirit og ser ikke alderen som noen brems. Jeg har aldri følt meg så motivert som i denne perioden hvor vi har sittet med regjeringsmakt. Hvis vi klarer å beholde den vil det være historisk, det gir meg bare ekstra motivasjon, sa Flåtten 21. september.

Bare 28 prosent av medlemmene stemte i uravstemningen, men nå har altså flertallet nominasjonskomiteen kommet fram til samme standpunkt.

LES OGSÅ: Svein er rikest av rikspolitikerne våre

– Godt rustet, god balanse

– Nominasjonskomiteen har gledet seg over å ha hatt så mange dyktige kandidater å velge mellom. Vi mener at forslaget gir uttrykk for en god balanse mellom kjønn, alder og geografi og at vi dermed står godt rustet til å vinne neste års stortingsvalg i Vestfold, sier leder Tor Steinar Mathiassen i en pressemelding.

Stokke-ordfører Erlend Larsen er bare innstilt som nummer 11 på lista.

Hele listen:

1. Kårstein Eidem Løvaas – 4 medlemmer: 1. Svein Flåtten – 3 medlemmer Den videre listen er enstemmig fra nominasjonskomiteen, 2. Lene Camilla Westgaard-Halle, 3. Svein Flåtten, 4. Kristin Surlien, 5. Henning Wold, 6. Mathias Willassen Hanssen, 7. Renate Sølversen, 8. Ingrid Margrethe Hillestad, 9. Finn-Øyvind Langfjell, 10. Anne Strømøy, 11. Erlend Larsen, 12. Anette Haldorsen 13. Sindre Stang.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.