(Tønsbergs Blad)

Kraftsalven ble ifølge varden.no avlevert på et møte i Bø fredag, der ordførere og fylkesordfører Sven Tore Løkslid var samlet for å diskutere hvilken strategi Telemark skal bruke framover for å sikre seg viktige arbeidsplasser.

For en uke siden ble det klart at fylkesmannen for den nye regionen Telemark og Vestfold skal ha kontor i Tønsberg.

Sint og frustrert

– Hvis  kommunalminister Jan Tore Sanner mener det han har sagt, er det selvsagt at fylkeshovedstaden blir i Skien og Telemark. Dette har også skjedd de andre stedene, så her har Telemark en god sak inn mot regjeringen. Vi forventer at regjeringen sørger for dette og ignorerer hva Vestfold gjør, sa Skien-ordfører Hedda Foss Five (Ap).

Hun har ikke lagt skjul på at hun har vært både sint og frustrert etter at Telemark mistet Fylkesmannen. Allerede samme dag som lokaliseringsvedtaket ble klart, sa Skien-ordføreren at hun var «frustrert og irritert på Vestfold i hele kroppen».

– Har grabbet til seg

Fyresdal-ordfører Erik Skjervagen (Ap) karakteriserte Vestfold som «griske, frekke og superupålitelige som har grabbet til seg alt de kan få».

Ordfører i Seljord, Halfdan Haugan (Ap), sa at hvis vestfoldingene «senker gapet», må de forstå at Telemark vil ha hele fylkeskommunen med alle enheter.

Hans kollega i Kviteseid - Tarjei Gjelstad, også Ap - så det som viktig at fylkeshovedstaden ligger sentralt i det nye fylket. Dét mener han at Tønsberg ikke gjør.

– Vi gir oss aldri på Skien som fylkeshovedstad, uttalte Bø-ordfører Olav Kasland (V), som mente det var et politisk spill da kommunalministeren la Fylkesmannen til Vestfold.