Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne stemte for Portalbygget: – Horten kan ikke si nei til alt

Naboene til det påtenkte Portalbygget i havna fikk ikke medhold i sin klage. Wigdis Solberg (Ap) mener det er på tide å se framover.

Det påtenkte Portalbygget i havna vekker et sterkt engasjement i Horten. Det er de som mener bygget med sin utforming peker framover, med bud om større aktivitet og liv i havneområdet.

Så er det de som frykter at det vil bli for dominerende, og stenge for sjøutsikten, deriblant naboer som har leilighet på Sjøsiden. Grunnforholdene i havna er usikre, og det gamle, bevaringsverdige Redningsmuseet kan ta skade, nevnes det i en klage som ble behandlet i hovedutvalget for bygg, regulering og næring tirsdag kveld.

LES OGSÅ: De mister trolig utsikten sin: – Jeg vil i beste fall kalle åpningen «havnegluggen»

Videre til Fylkesmannen

Administrasjonen innstilte på avslag, da det ikke har kommet inn nye opplysninger som ikke forelå da reguleringsplanen for havna ble vedtatt av kommunestyret 24. juni i år.

Dette ble også utfallet under behandlingen, sju mot de to stemmene til Terje Randem, (Rødt) og Jennifer McConachie (MDG). Begge holdt et innlegg til forsvar for småbyhorten. Frps Arnt Egeland meldte seg inhabil da han har nært slektskap til naboer. Dermed går klagen videre til Fylkesmannen.

LES OGSÅ: Stian og Niklas er rett og slett begeistret for planene: – Vi ønsker at det bygges så raskt som mulig

Kommet for langt

En som stemte med flertallet var Wigdis Solberg (Ap). Hun gjorde det ikke med lett hjerte.

– Det var en vanskelig sak, men en kan ikke bare stemme etter følelsene heller. Planene er kommet for langt. Jeg forsøkte å se om det var muligheter for å legge Portalbygget lenger nord i havna, men det er låst, sier Wigdis Solberg litt nølende. Hun sto fritt til å stemme etter egen overbevisning, men kom fram til at det er på tide å se framover.

– Vi har hele tiden hatt et ønske om at det skjer noe i havna. Jeg er redd for at hvis vi sier nei til Portalbygget nå, kan det bli oppfattet som at det er vanskelig å få til noe i Horten.

LES OGSÅ: Håper på byggestart til sommeren: – Dette skal bli en levende bydel

Nye jobber

Portalbygget kan vitalisere hele området, noe de har forsøkt å få gjennomslag siden lenge før hun ble turistsjef. Hvis de sier nei, kan det bety mange år før de får nye aktører på banen.

– Min erfaring er at Portalbygget kan åpne opp for en positiv utvikling vi ikke ser nå. Det kan være bedrifter som flytter hit.

Hun gleder seg over alt det som har skjedd i Horten det siste året. Et nei til Portalbygget kan sette hele havneutviklingen på stedet hvil. Det er ikke Horten tjent med, sier hun.

Rødts forslag om havneutvikling i Horten

Vil utsette havneplanen: – Hvor attraktivt vil det være å kjøpe bolig i en bydel som er innestengt av veitrafikk?

Store uenigheter om Snøhetta-bygget i havna: – En nedskalering setter hele prosjektet i fare

Kommentarer til denne saken