Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne reagerer: – Vi må vite at busstilbudet er trygt og forsvarlig

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Åpent brev til ordfører Are Karlsen:
I forbindelse med flere artikler i lokalavisa Gjengangeren, angående urettferdig og sannsynligvis ulovlig konkurranse som Paulsen Buss AS opplever; vil jeg be ordføreren om følgende:
* Kontakte veivesenet for å framskynde kontroll av lovligheten til firmaer uten ruteløyve som driver med busskjøring av passasjerer fra Torp flyplass
* Kontakte Paulsen busselskap og i dialog med dem finne ut hvordan kan de sammen få løst denne saken.


LES OGSÅ: Paulsen Buss legger ned ruta hvis det ikke ryddes opp i bransjen: – Vi kan ikke konkurrere på de vilkårene 


Denne saken angår både arbeidsplasser, og et godt transporttilbud for alle som reiser fra og til Torp flyplass fra Horten.
Ikke minst er det en miljøgevinst i bildet ved å ta buss istedet for å kjøre  bil. KrF er opptatt av at hver arbeidsplass vi har i vår kommune bidrar til en bedre kommuneøkonomi. Og ikke minst å ta vare på våre lokale firmaer, i dette tilfellet selskapet Paulsen Buss.

Les også

Hevder de ikke trenger ruteløyve for å frakte passasjerer til og fra Torp: – Vi driver lovlig, fordi vi ikke kjører rutetrafikk

 


– Zvonimir Vojtulek, KrF Horten

Ordføreren svarer:

Et seriøst arbeidsliv med seriøse aktører er avgjørende viktig. Hvis aktører som ikke opptrer ryddig får lov til å holde på med det kan de konkurrere ut de som driver lovlig. Innen busstransport må vi også vite at tilbudet er trygt og forsvarlig. En eventuell svart økonomi har en rekke negative sider.


Vil for ordens skyld påpeke at jeg ikke vet om det foregår ulovligheter, men jeg deler din bekymring for det som har kommet frem gjennom media.


Krimseksjonen i Vegdirektoratet har gitt uttrykk for at det kan komme en avklaring på dette innen få dager. Jeg vil følge nøye med på det. Hvis vi ikke får snarlige avklaringer vil jeg ta kontakt med aktuelle aktører for å avklare hva som kan og må gjøres.


Alle har en felles interesse i å bevare lokale arbeidsplasser, samt sikre innbyggerene en trygg og lovlig transport mellom Horten og Torp.

Are Karlsen

Ordfører, Horten kommune

Kommentarer til denne saken