Gå til sidens hovedinnhold

Ikke påvist rusmidler i blodet til ungdommene som ble brakt inn etter Lace-festen

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har blitt nedringt av bekymrede foreldre.

Flere ungdommer ble brakt inn til legevakten med symptomer på forgifning etter festen på Lace fredag kveld. To ble brakt videre til sykehuset.

Klokka 15.45 melder Politiet Sør-Øst at det ikke skal være påvist spor etter noen rusmidler i blodet til de to ungdommene som ble brakt til sykehus.

– Kriminalvakta har jobbet med denne saken i hele dag, sier operasjonsleder Erik Gunnerød. – Vi har blitt nedringt av bekymrede foreldre. Men det har altså ikke blitt påvist spor av rusmidler i blodet til de som ble brakt til sykehus.

LES OGSÅ: Lace-innehaver Jon Mørk: – Tror ungdommene besvimte av diskolys og for lite mat og drikke

Liten kontroll på stedet

– Betyr det at politiet tok feil da de fredag kveld meldte om mange ungdommer som viste tegn til å være ruset eller fulle?

– Nei. Men å tro at det ikke forekommer bruk av rusmidler når 200 ungdommer er samlet på en fest, er som å tro på julenissen. Blant ungdommene var det flere som hadde forstørrede pupiller og veldig høy puls. Patruljen på stedet meldte også at for lite vakthold og svært liten kontroll på stedet, sier Gunnerød.

LES OGSÅ: Ordføreren vil ha møte med politiet og Lace 

Kan ikke utelukke rus

– Det er også slik at rusmidler som GHB er vanskelig, for ikke å si umulig, å påvise i blodprøver. Det finnes heller ingen effektiv motgift mot det. Det er det som er så skummelt.

– Så politiet kan ikke utelukke at noen av ungdommen kan ha vært ruset, selv om det ikke har vært mulig å finne spor av det i blodprøver?

– Det er riktig oppfattet.

Kommentarer til denne saken