Sjekket promille på Falkensten

BLÅS: Ingen protester fra bilistene som ble vinket til side på Falkensten, der de ble bedt om å blåse i alkometeret.

BLÅS: Ingen protester fra bilistene som ble vinket til side på Falkensten, der de ble bedt om å blåse i alkometeret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var blide fjes, velvilje, og klinke edru sjåfører som ikke hadde det minste imot å bli vinket til side i rasteplassen på Falkensten fredag formiddag.

DEL

Sol, blå himmel og tanken på at helga står for døra var kanskje med og bidro til den gemyttlige stemningen langs veien, for mens avisa var på stedet var det i alle fall ingen som så ut til å ha noe imot å blåse i alkometeret. Ikke så rart, kanskje, ettersom samtlige sjåfører hadde sitt på det tørre – bokstavelig talt.

Det var politistudentene Jørgen Pedersen og Christine Bergseter som fikk sjåførene til å rulle ned sidevinduene for en rask sjekk, før de fikk kjøre videre.

– Nå som vi er på slutten av praksisåret vårt får vi lov til å foreta promillekontroller på egen hånd for å prøve oss litt, forteller Pedersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FERSK: Jørgen Pedersen er politistudent. Nå, på tampen av praksisåret, får han og medstudent Christine Bergseter prøve seg med UP-kontroller på egen hånd.

FERSK: Jørgen Pedersen er politistudent. Nå, på tampen av praksisåret, får han og medstudent Christine Bergseter prøve seg med UP-kontroller på egen hånd. Foto:

– Hva med sjåfører som eventuelt er ruset på andre ting enn alkohol?

– Vi har tester vi utfører hvis vi har mistanke om noe slikt, sier Pedersen.

I alt var det 22 sjåfører som ble kontrollert, og ingen av dem pådro seg noen reaksjoner utover en blid hilsen og et ønske om god tur videre.

LES OGSÅ:

Sjekket 40 biler i fartskontroll

Steile fronter: Nå starter kampen om skjenketida i Horten

STUDENT: Christine Bergseter er snart ferdig utdannet politibetjent.

STUDENT: Christine Bergseter er snart ferdig utdannet politibetjent. Foto:

Artikkeltags