De tar verstingene i påsketrafikken fra lufta

SER DEG: Politihelikopteret med systemoperatørene Jon Birger Skanke, Anders Norhagen og pilot Stian Ødegaard (t.h.) tar verstingene og de med dårlig atferd i påsketrafikken.

SER DEG: Politihelikopteret med systemoperatørene Jon Birger Skanke, Anders Norhagen og pilot Stian Ødegaard (t.h.) tar verstingene og de med dårlig atferd i påsketrafikken.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De tar deg fra lufta og fester deg til film. Du har ikke nubbesjans om du er en versting i påsketrafikken.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det er lett å få øye på verstingene fra lufta. Vårt mål er å forhindre ulykker. Ser vi en farlig atferd i trafikken, melder vi fra til «bakkestyrkene» som hanker inn vedkommende, sier Jon Birger Skanke som er systemoperatør i overvåkningshelekopteret som svirer i lufta over påsketrafikken.

Og Skanke er ikke alene om å ha argusøyne på trafikken. I helikopteret har han med seg Anders Nordhagen som også er systemoperatør. De to fester verstingene på film og kan også måle hastigheten på bilene under dem.

LES OGSÅ: UP med advarsel før påskerushet

Har de først fått øye på deg, slipper du rett og slett ikke unna. det nytter ikke å nekte i retten.

Politihelikopteret har hele landet som operasjonsområde, men Nordhagen, Skanke og pilot Stian Ødegaard har de fleste flytimene i området fra Trøndelag og sørover – en flytid på to timer.

Alltid fokus på atferd

Trioen er våkne for hvordan du opptrer i påsketrafikken denne uka og til du pakker bilen for å komme deg hjem igjen 2. påskedag.

– Det har vært en rolig dag i dag med fin flyt i trafikken. Vi har god beredskap for å ta de som gjør seg skyldige i lovbrudd og er en fare for andre og seg selv i trafikken, sier Skanke, opptatt av at ingen tråkker for hardt på gasspedalen og ikke minst opptrer hensynsfullt i påsketrafikken.

LES OGSÅ: Vegvesenet hadde storkontroll. Kun et fåtall hadde glemt det viktigste.

På siste verset

Helikopteret med årgang 2003 er slitt og har faktisk verdensrekord i antall flytimer for typen EC 135. Ikke mindre enn 14000 timer har helikopteret i lufta. Om relativt kort tid kommer nye i lufta.

– Vi gleder oss til det og vil da bli bedre utrustet for å gjøre en bedre jobb. Vårt mål er å luke ut de som gir blaffen i loven og bokstavelig talt kjører sitt eget løp – og da må vi ha best mulig utstyr, sier Skanke.

Tanker på Notodden

Politihelikopteret er relativt ofte å se i luftrommet over Notodden.

– Flyplassen er et veldig greit sted å fylle bensin – ofte når det er dårlig vær rundt Notodden og ikke minst når vi skal vestover, sier Skanke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.