Stanset bil med 14 personer på E18: – Blant annet lå fire personer usikret i et lasterom

Artikkelen er over 1 år gammel

Overlesset, mangelfull bil og tung fot på gasspedalen, viste seg å bli en dårlig kombinasjon for en utenlandsk bilfører på E18 i Holmestrand tirsdag.

DEL

(Tønsbergs Blad) Politiet gjorde store øyne etter å ha stanset en utenlandskregistrert VW Transporter på E18 i nærheten av Botnetunnelen i Holmestrand tirsdag formiddag.

– Inne i bilen var det rimelig trangt – hele 14 personer kom ut av den, melder politiet. 

Akkurat hvor mange det var lov til å være i bilen, har politiets operasjonsleder Trond-Egil Groth ikke helt oversikt over foreløpig.

– Men det er i hvert fall ikke lov til 14, påpeker han.

LES OGSÅ: Fyllekjører stoppet utenfor polet: – Sa han skulle dit for «påfyll»

Kjørte fort

Bilen ble stanset i nordgående retning.

– Meldingen kom inn da bilen var ved første avkjøring til Holmestrand. Melderen mente Transporteren kjørte urimelig fort – cirka 140 kilometer i timen, og han mistenkte at det var mange personer i bilen. Det viste seg å stemme. Blant annet lå fire personer usikret i et lasterom, opplyser Groth til Jarlsberg Avis.

Han forklarer at konsekvensutredningen består i å sjekke personenes oppholdstillatelse med UDI, da disse er utenlandske statsborgere. I tillegg blir hendelsen sjekket opp mot trafikkreglene.

Reaksjonen ikke bestemt

Klokken 12 er politiet ferdige på stedet.

– Passasjerene er sjekket, og dette får ingen konsekvenser etter utlendingsloven for noen av dem i dag. Fører kan vente seg en reaksjon, men hvilke konsekvenser dette får for føreren, er ikke bestemt ennå. Han kan vente seg et oppgjør etter Veitrafikkloven, både for kjøreturen med alle de personene i bilen, og at bilen har flere tekniske uregelmessigheter. Bilen ble kjørt til Biltilsynet i Drammen for sjekk, opplyser Groth.

Passasjerene skal nå være fraktet til jernbanestasjonen i Sande.

– Han fikk selvfølgelig ikke lov til å kjøre videre med 14 personer i, påpeker Groth.

LES OGSÅ: Her slo UP til igjen – det ble en dyr overraskelse ...

Artikkeltags