Ingen Domino's pizza i Horten med det første

SENERE: Anders Aasen (til venstre) og Rolf Stavnem har fortsatt ambisjoner om å Domino's-utsalg i Horten, men det blir ikke i år.

SENERE: Anders Aasen (til venstre) og Rolf Stavnem har fortsatt ambisjoner om å Domino's-utsalg i Horten, men det blir ikke i år. Foto:

I februar uttalte Domino's-ledelsen at de trolig ville åpne restaurant i Horten i løpet av året. Slik blir det ikke.

DEL

Torsdag formiddag kom meldingen om at Pizzakjedens franchise-selskap i England varsler at de trekker seg ut av Norge.

Selskapet har, ifølge E24, gjennomført en ekstern gransking av sine internasjonale markeder, som er Norge, Island, Sveits og Sverige, og funnet ut at man vil forlate disse landene. Salgsutviklingen har vært svakere enn de så for seg.

Det er imidlertid ikke ensbetydende med at pizzarestaurantene i Norge legges ned.

– Langt ifra. Vi jobber med å finne løsninger med tanke på et annet eierskap, sier Anders Aasen, som sammen med Rolf Stavnem driver Domino's pizza i Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Porsgrunn, Skien og Kristiansand, og i tillegg er involvert i avdelinger også andre steder i Norge.

I dialog

Aasen og Stavnem er dessuten medeiere i Domino's Norge og er nå i dialog med det engelske franchiseselskapet om en full overtakelse.

– Vi ønsker det, bekrefter Aasen.

– Det betyr at Domino's-restaurantene i så fall lever videre?

– Ja, med hundre prosent sikkerhet. Det vi ser, er at vi har ekspandert for raskt. At det koster å etablere seg, visste vi, så det er helt i takt med skjemaet at vi har investert noen hundre millioner, men utgiftssiden har vært for høy. Det har vi gjort noe med, og vi er i ferd med å normalisere driften nå.

– Konkurransen på pizzamarkedet i Norge er stor, og ikke minst i Horten, med både Pizzanini, Peppes og flere andre?

– Ja, og marginene er små, men det er mulig å tjene penger. Når UK-selskapet velger å trekke seg ut, er nok det først og fremst fordi de er bedre på å eie franchiserettigheter enn å drive butikk. Vi er over i en fase nå hvor de åpenbart mente det var riktig å trekke seg ut.

Plass i Horten

– Hvordan ser dere på en framtidig etablering i Horten?

– Vi har sjekket markedet grundig, og befolkningsgrunnlaget i Horten er til stede. Vi har tanker om hvor i Horten vi ønsker å starte, men jeg kan ikke si noe om hvor eller når det eventuelt blir.

– Kommer det i så fall til å bli under Domino's-paraplyen?

– Ja, Domino's er verdens største pizzakjede og har fått en god mottakelse i Norge. Vi må konsentrere oss om å drifte best mulig de butikkene vi har etablert, men vi ønsker også å åpne i Horten på litt sikt.

Artikkeltags