Elin tar hånd om gjestene. Christer sørger for utvikling og framtidsplaner. Sammen åpnet ekteparet Pedersen i høst et nytt leilighetshotell i Drammen, og har allerede flere utvidelser i horisonten.

Det skulle gå flere år før de ble et par, etter at de første gang ble kjent gjennom fotballen i Horten.

I hjembyen har Elin Helmen Pedersen (45) lang erfaring fra servering og service. Christer Pedersen (41) har på sin side lenge jobbet med eiendom og utvikling. Nå gjør paret et kraftig inntog i Drammens overnattingsmarked. I oktober ble et nyoppusset hotell med 24 leiligheter åpnet på Bragernes.

– Vi har troen på dette konseptet. Nå har vi ca. 60 utleieleiligheter. Innen to år håper vi å ha økt antallet til 200, sier Christer Pedersen. Han forvalter og utvikler næringsbygg samtidig som Elin står for den daglige hotelldriften. Et samarbeid som gir store muligheter.

Et avslag ga ideen

Christer spilte fotball for Ørn Horten i 2003 og 2004, og jobbet allerede da i familiebedriften Origo Eiendom. Dagens hotellsatsing ligger i datterselskapet Origo Leilighetshotell, der også mor, far og søster er engasjert – og altså kona Elin hotellsjef.

LES OGSÅ: Gunnar fra Horten tar imot gjester fra hele Europa: – Dette er en helt unik arbeidsplass

Paret giftet seg i 2013 og har to barn sammen, og et hver fra tidligere forhold. Familien bor et lite steinkast fra Marienlyst stadion, i Christers gamle barndomshjem. Men forbindelsen til Horten er sterk, ikke bare for Elin.

– Jeg stortrivdes i Horten, og mange av våre beste venner holder til der. Så vi besøker ofte både Horten og Nykirke, sier Christer, som nå også kan kalle tidligere Ørn-spiller Ronny Andersen for svigerbror etter søster Tinas bryllup i sommer.

En liten porsjon tilfeldigheter har ført dem inn i hotellivet. Men også en pandemi og en perfekt kompetansematch har spilt en sentral rolle.

– Det hele startet noen år tilbake da vi ikke fikk godkjenning til å gjøre om deler av et næringsbygg til leiligheter. Den opprinnelige planen var å klargjøre for salg. Vi fikk derimot klarsignal for leilighetshotell. Så da startet vi med å leie ut rom, og erfarte at dette var noe som kunne drives veldig smidig, forteller Christer.

Dette var i 2018, da Elin gikk hjemme i barsel og tenkte: «Det der kan jeg fikse!»

– Da Christer og familien satte i gang med utleie av 29 hotellrom, så slo det meg at noe sånt kunne passe meg veldig bra. Så da ble det sånn. I starten skulle jeg ta meg av rengjøring og alt. Men etter hvert som vi utvidet, ble det altfor mye, og jeg opprettet et firma der jeg kan hyre inn personell, forklarer Elin.

Startet på Håndverkeren som 15-åring

Hun tror helt klart at yrkeserfaringen fra serveringsbransjen i Horten har hjulpet henne langt på vei.

– Det er mye som er nytt for meg, men ting fungerer veldig bra. Jeg tror absolutt jeg har tatt med meg mye fra tiden i Horten, jeg begynte jo allerede som 15-åring med å rydde på Håndverkeren. Etter hvert fikk jeg mye ansvar på Lace Dancing og andre steder. Jeg fikk også erfaring som leder. Det har vært mye nyttig å ta med seg fra den tiden, forteller Elin.

Som hotellsjef i et selskap som satser stort i Drammen kan nå kontrastene virke store. Men det er også noen klare likheter i forhold til å være tilgjengelig og å yte service.

– Der er Elin sjef. Hun står virkelig på for gjestene. Telefonen er aldri avskrudd, og ting blir fikset tidlig og sent, sier Christer.

Formålet er nettopp å drive et familiehotell der personlig service står i sentrum. Men det er samtidig etablert løsninger som gjør at gjestene kan klare seg helt på egen hånd.

– Gjestene ordner nøkkel gjennom en app. Leilighetene er godt utstyrt, og det er personell på huset. Alt er veldig tilrettelagt. Hvis gjestene ønsker å klare seg helt selv uten å gjøre henvendelser, så skal det være mulig, sier Elin.

Alene på Bragernes

Konseptet ble drevet gjennom pandemien, og det med et belegg på rundt 70 prosent i perioder der hoteller måtte stenge. Etter rivingen av Park Hotell er Origo med sine utleierom fordelt på tre adresser helt uten konkurranse på Bragernes-siden av Drammen.

– Vi har gått veldig langt i forhold til høy standard. Tradisjonelt forbinder man kanskje sentrumsleiligheter for utleie med veldig enkel standard. Vi tilbyr mer en kombinasjon av hotellsuite og leilighet, sier Christer.

En viktig kundegruppe er firmaer som trenger rom til ansatte, vikarer og gjestearbeidere. En annen målgruppe er forretningsreisende og mennesker som kommer til regionen for å delta på konferanser eller store arrangementer. Turister er også en økende målgruppe.

– Det skjer mye i Drammen, og da trenger folk et sted å bo sentralt. Vi ser at mange liker det å være ute og møte folk, men samtidig ha mulighet til å trekke seg tilbake og ha et sted der de kan ordne alt selv, sier Christer.

Før høstens nyåpning lå kapasiteten opp mot 90 prosent, så åpningen av de 24 rommene i Øvre Storgate 5 kom ikke for tidlig for Origo. Bygningen fra 1971 måler over 1.700 kvadratmeter og står på ei snaut 900 kvadratmeter stor tomt. Fasaden er vernet og dermed bevart, men alt inni er bygd om – fire etasjer med 24 enheter mellom 22 og 40 kvadratmeter.

Christer Pedersen er daglig leder i Origo Eiendom, som investerer i og utvikler eiendom i Drammen. Familien eier 50 prosent av selskapet. Nils Bjarte Ågedal eier den andre halvparten.