Gå til sidens hovedinnhold

Per Bredesen: – Jeg er stolt over å kjenne ham

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Helt siden jeg var en guttunge har jeg beundret Per Bredesen. Som nabo den gang på Steinsnes var det selvfølgelig stas for en gutt som også spilte på Ørns yngre lag, at han bestandig var så hyggelig og hadde tid til en prat. Dette skjedde hver sommer når han var hjemme fra Italia.

Hans fotballhistorie er så godt kjent at jeg ikke dveler mye ved den. Men det skal nevnes at Nicolai (Nicken) Johansen Generalsekretær i fotballforbundet(1955-1983) mente at Per er den beste fotballspilleren i Norge gjennom alle tider.

Selv var jeg så heldig at jeg fikk spille noen kamper sammen med ham på slutten av hans fotballkarriere. Han var så liketil og hyggelig, og det var selvfølgelig stor stas for en ung spiller å føle seg sett. av selveste Per Bredesen. Artig er det også at jeg senere også har spilt på Ørn sammen med sønnen Per Gunnar. En meget god og rask fotballspiller som sjelden slo en feilpasning, og bestandig var usedvanlig godt forberedt til alle kamper.

Etter at Per la opp ble det også noen bedriftskamper. Noen ganger ble han taklet stygt, for de skulle jo ta ham. Og morsomt er det da at Per engang sa at de to tøffeste kampene han hadde vært med på var en semifinale i europacupen mot Manchester United og en bedriftskamp mot Norcontrol. Jeg husker også at Per i en periode syklet til bedriften sin i fyllinga. Da sto veldig ofte en av byens litt «ekstra spesielle» og ventet på ham på toppen av bakken på Steinsnes. Han kunne sikkert kjørt en annen vei hvis han ville, men for Per var det ikke det noe tema. For ham var det ikke noen forskjell på folk.

Noen ganger før pandemien, traff jeg ham på Ørnkamp eller i byen, og da som før hadde bestandig både han og kona Ruth tid til en prat.

Jeg er stolt over å kjenne ham.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.