Horten aktivitetssenter, 31. mai. Tretti medlemmer var møtt fram til vårens siste medlemsmøte, antagelig for å glede seg over rømmegrøt, spekemat og bluesmusikk. Etter noen velvalgte ord fra leder Lars, vippet han scenen elegant over til den frivillige Cathrine Eriksen som orienterte om Frivillighetens år 2022 og hvilken virkning det vil ha på vårt lokalmiljø. Blant annet med et landsdekkende sykkeltiltak som ankommer Horten med seks sykler med eldre deltakere som ender opp på Borrehaugene etter rundturen i byen .

Kåre Edvardsen fra Borre Pensjonistlag om bussturen til Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet 11.09. Her er det fremdeles ledige plasser, så bare kontakt Edvardsen eller Alfred Aardal innen utgangen av måneden. Deretter blei mikrofoner, scene og trommehinner overlatt til bluesmusikerne Knut Eide og Finn Martin Reinhardtsen som tok oss med på toglinjene fra bomullsmarkene i Louisiana og helt opp til kjøttbasarene i Chicago. De greide til og med å få trauste nordboere med på allsang til den herlige hymnen You are my Sunshine før den siste, tradisjonelle bluesnedgangen endte opp i et sprudlende crescendo i toneleie E7.

Etter et gledelig gjensyn med rømmegrøt, spekemat, kaffe og kaker, for øvrig meget godt regissert av kjøkkengjengen, orienterte Eldrerådets representant fra Pensjonistforbundet, Horten, undertegnede, fra siste møte i rådet om Digihjelpen som man kan få via biblioteket ved å henvende seg der. Det kan gis en-til-en bistand hver tirsdag og torsdag mellom 10 og 14 for bruk av PC og internett. Undertegnede leda videre klientellet gjennom en sommerkviss med meget variert innhold. Blant annet visste alle deltakerne/lagene at en 20-pakning Carlton sigaretter kosta kr. 3.80 i 1963, noe som tyder på at de starta uvanen tidlig. For øvrig var det laget "Midtbordet" som vant kvissen med fullt hus, altså 15 rette svar.

Leder Lars ga åsså en kort og tallrik gjennomgang av årets trygdeoppgjør som endte med en økning av pensjonen på 3,53 prosent fra 1. mai og 4,84 prosent på uførepensjon. Men etterslepet fra i fjor vil ikke staten dekke, det vil si at det mangler 2 milliarder som staten har putta i ega lomme, noe man skulle tru var mer vanlig i lysskye og kriminelle miljøer. Til slutt takka leder for frammøte, ønska god sommer og vel møtt til 30. august, da Anders Kaardahl og Ole Kristian Pettersen med kulturelt sideblikk, skal lokke enda flere medlemmer til møtet. På slaget 20 var kveldens seanse over.