Leder Lars Erik Lillødegård kunne 26. april ønske 35 frammøtte medlemmer til kveldens møte på Aktivitetssenteret. Han gav direkte ordet videre til dagens hovedgjest, ordfører Are Karlsen, som nå er på oppløpssiden i sitt virke som offentlig valgt bærer av ordførerkjedet. Karlsen tok for seg kommunens tilbud til eldre som hjemmetjeneste, omsorgsleiligheter og diverse dagtilbud. Antall eldre som ikke lenger er i yrkesaktiv virksomhet er stigende, men til tross for et fåtall, uunngåelige klager, betegner han kommunens tilbud som tilfredsstillende og ikke utsatt for en eldretsunami eller eldreboom.

Hjemmetjenesten har, som den bærende tjenesten for kommunens eldre cirka 500.000 hjembesøk i løpet av et år. Han nevnte velferdsteknologi som et virkemiddel på vei inn i eldreomsorgen, ikke for å overta den varme handa, men som et supplement for eksempel knytta til sikkerhet og trygghet. Sosiale møteplasser som dagtilbud og seniorsentra er viktige både helsemessig og som trivselstiltak for eldre og under spørsmålsrunden fikk han tips om å vurdere gamle Fagerheim skole i så måte og kunne åsså avsløre det gamle gymnaset i sentrum som aktuell som nye omsorgsleiligheter. Hjemmetjenestens "kamp mot klokka" skyldes ofte bemanningsmangel, men det vil bli bedre når man vil få sentralisert tjenesten nærmere sentrum og ikke på KJV.

Ordfører'n snakka på inn- og utpust i tre kvarter og referatet vil bli for langt med ordrett gjennomgang, men han var fornøyd med bevaring av legevakta, heltidsprosjektet, bygging av omsorgsleiligheter og ungdommen som er sterkt involverte i klimadebatten. Han mottok fortjent blomster og forbundets gule t-skjorte i tillegg til 70 nevers varme applaus.

Kveldens underholdningsinnslag var det Horten Alternaative Mannskor, med sin dirigent Roy Didrik Nilsen som sto for. Med sitt, etter hvert, velkjente repertoar med pønk og folkepønk, gav de forbundets eldre en fremragende konsert til stor applaus og krav om ekstranummer. Det er lenge sia de gråhårede har fått ståpels på hue av sang og musikk! Enhetsleder i hjemmetjeneste, Kjersti Norheim og fagsykepleier samme sted, Stina Johannessen ga informasjon om prosjektet HEIME som er i gang i Horten, Stavanger, Nome og Porsgrunn. Prosjektet er i tråd med kommunens satsing på samarbeid med pårørende og tar for seg helsefremmende faktorer for flere gode dager hjemme for eldre ved intervjuer med pårørende, eldre og helsepersonell. Prosjektet varer til 2024.

Deretter fulgte "dei faste postane" på programmet med kaffe, smørbrød og brownees (siden lokalforeninga har passert 100 medlemmer), alt vakkert dandert av de kjøkkenansvarlige, og et spenstig loddsalg med fete gevinster. Som vanlig brakte salget drivstoff til nok et møte som kommer 31. mai med Knut Eide og makker Finn Martin Reinhardtsen i en heftig combo med blues, kviss, rømmegraut og spekeskinke.

En fornøyd leder kunne ønske alle vel hjem nøyaktig klokka 19.30.