Gå til sidens hovedinnhold

Parkeringsavgift på elbiler

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er eier av elbil og synes selvsagt det er hyggelig å slippe å betale for parkering på kommunale plasser i byen vår, så det er sagt! Men å lage et lite drama ut av dette, tenker jeg blir litt underlig av Høyre. Det å eie elbil i dag føles som et privilegium, aller mest fordi en av oss i husstanden er pendler, og derved slipper unna eskalerende bensinpriser og bompenger. Lav årsavgift, billig ferje, og minimal forurensing (slitasje på asfalt, el-bilen har også fire hjul), men de få kronene som går inn i felleskassa fra parkering, tenker jeg er helt greit.

Så langt det er mulig parkerer jeg uansett ikke på privat betalingsparkering. I Horten har de fleste av oss muligheten til å finne en gratis 2-timers parkering.

Det er så mange økonomiske fordeler med å eie en elbil. Noen av fordelene kan en regne med blir borte over tid, men enn så lenge er fordelene der, om du så eier en elbil til en million eller en til 300.000. Det er fint å stimulere folk til å kjøpe elbil blant annet gjennom reduserte avgifter, men da Norge er på verdenstoppen over kjøp av elbiler, kan selvsagt noen av fordelene ved kjøp bli borte.

Men vi slipper i hvert fall å bry oss om bensin- og bomprisen på den ene av husstandens biler! Betalingsparkering på kommunale plasser i Horten skal vi nok overleve greit.

Kommentarer til denne saken