Ørn vil hente ny portugiser

PRØVESPILTE: Nuno Soares fikk prøvespille for Ørn mot FK Tønsberg.

PRØVESPILTE: Nuno Soares fikk prøvespille for Ørn mot FK Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ørn Horten har en av 3. divisjons aller beste målvakter i Miguel Vieira fra Portugal. Lørdag hadde Ørn med en ny portugiser på banen.

DEL

– For å være helt ærlig så vet jeg ikke så mye om Nuno Soares, innrømmet ørntrener Kjell André Thu etter at Ørn hadde spilt uavgjort 3–3 mot FK Tønsberg i Fix Arena.

– Nuno er en kjenning av Vieira og er på besøk hos han. Han har vært med oss på trening to-tre ganger denne uka, og han har signalisert at han gjerne spiller for oss denne sesongen. Det er en ytterst interessant spiller som jeg godt kan tenke meg å ha med, men det er veldig mye som skal klaffe om det går i orden. Det er helt klart et kostnadsspørsmål, fortsetter Thu og likte det han så av den tekniske 26-åringen.

– Han har kvaliteter som vil styrke laget. Spesielt hælsparket som åpnet hele høyresiden da vi scoret vårt siste mål. Vi trenger en spiller som kan gjøre litt overraskende ting. Jeg skal sette meg ned å ha en ordentlig prat med han før han eventuelt returnerer til Portugal.

– Jeg har også to-tre spillere jeg i tillegg kunne ønske meg. Og vi er stadig på utkikk etter en spiss. Det tar nok enda litt tid før alt har satt seg.

LES OGSÅ: Ørn tapte i Oslo – Ble litt for spede mot Oppsal

Manglet spillere

Begge klubbers 2. lag møttes før A-lagene der vertene trakk det lengste strået og vant 7-6!

– Det var stort sett begge klubbers juniorlag, med et par av våre seniorer som aspirerer til A-laget. Thomas Utter Jensen har vært mye plaget av sykdom og fikk en pen start som midtstopper på 2. laget.

A-laget hadde kun 12 spillere tilgjengelig.

– Thomas Utter Jensen er nevnt, og også Håvard Hettervik og Alex Krawiec, som var på besøk i Polen, sto over. Dermed fikk mange spillere mye tid, og det er gunstig, mener Thu.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET: Det er ikke enkelt for motspillerne når Evan Patros er i driblemodus. Midtbanespilleren scoret kampens siste mål.

SCORET: Det er ikke enkelt for motspillerne når Evan Patros er i driblemodus. Midtbanespilleren scoret kampens siste mål. Foto:

Jevn kamp

Begge lag hadde sine perioder der de dominerte, men totalt sett var det helt greit med uavgjort. Vi synes dog at et par av hjemmelagets scoringer var i billigste laget etter klar svikt og dårlige valg i de bakre rekkene til Ørn.

– Jeg kan ikke annet enn å være enig i det. Vi spilte for mye på små marginer, og det straffet seg. I og med at banen er litt liten, ble det mer hektisk og tett, men det unnskylder ikke noen av valgene vi gjorde som førte til scoringer mot oss, mente Thu og fortsatte:

– Vi hadde forhåpentligvis spilt mer kynisk om det hadde stått om poeng, og det er ingen krise at dette skjer i januar. Det som er viktig er at vi lærer av feilene. Vi får gjennomgå alt på kampvideoen og snakke om det som kunne vært gjort annerledes.

LES OGSÅ: Melissa Wiik lærte bort hemmeligheter til hortensjenter

Fifa-scoring

Ørn tok ledelsen allerede etter fem minutter spill etter et godt skudd fra høyrekanten av Artan Brovina.

Conrad Wallen utliknet for Tønsberg etter 20 minutter da han rundet en utrusende Vieira mellom 16-meteren og cornerflagget. Ballen ble plassert sikkert i mål fra temmelig spiss vinkel.

Ørn tok igjen ledelsen da Jens Erik Johansen gjorde alt riktig fra straffemerket etter 37 minutters spill. Da hadde Trym Bergan Solli blitt lagt i bakken i forbindelse med et ørnfrispark fra Nuno Soares.

Drøyt to minutter senere gjør Fredrik Tørnby og Miguel Vieira det vanskelig for seg med tilbakespill, og Damian Aldas får forært ballen på sølvfat.

Tobias Hem, tidligere ørnspiller, lobber elegant inn 2–3 kort før hvilen.

Dagens flotteste scoring er Ørns utlikning til 3–3 etter 78 minutter. Nuno Soares hælsparker ballen til en medspiller inn på Tønsbergs høyreside. Ballen ender etter hvert hos Thomas Knutsen som sender en knallhard markkryper fra dødlinja foran mål. Der kommer Evan Patros stormende og bredsider ballen i mål fra kloss hold.

– En Fifa-scoring, smilte Kjell André Thu fornøyd.

Ørns lag: Miguel Vieira, Trym Bergan Solli, Daniel Skistad, Vetle S. Eriksen, Evan Patros, Artan Brovina, Thomas Knutsen, Fredrik Tørnby, Nuno Soares, Jens Erik Johansen, Suliman Ahmed, Mergin Dervishaj.

Artikkeltags