Gå til sidens hovedinnhold

Helge Fjeld var Ørn

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag tapte Helge Fjeld (53) kampen mot kreft. I hortensfotballen vil han stå igjen som en av de største profilene gjennom tidene.

Noen fotballspillere er kun fotballspillere. Helge Fjeld var Ørn, noe som kommer godt til syne i dødsannonsen hvor det står at like kjært som blomster er en gave til Ørns junioravdeling.

Helges kamp mot kreften har ikke vært noen hemmelighet, men ikke alle visste hvor alvorlig den ble bare for noen få måneder siden.

Hans måte å takle den på, ved ikke å la den være noe hinder for hverdagen hans så langt det lot seg gjøre var svært beundringsverdig.

Han var fortsatt på treningsfeltet og sørget for at Ørns keepere fikk best mulig trening. Da han fikk muligheten i januar ble han med til Roma, og noterte flittig under keepertreningene til den italienske storklubben.

LES OGSÅ: På innsiden hos AS Roma

Og så lenge det lot seg gjøre var han på sin faste plass, til høyre for innbytterbenken i Lystlunden, når Ørn spilte kamper.

Legende er et uttrykk som nok brukes litt for lettvint i 2017, men det er ingen tvil om at Helge Fjeld fortjener den statusen i Ørns historie.

På Ørns nettside er det skrevet flott om alt Helge Fjeld har gjort i klubben, og jeg anbefaler alle å gå til orn-horten.no og lese den.

Tallenes tale er helt klar; 21 sesonger, 367 kamper, 4 scoringer. Og pussig nok for en keeper, blant alle skudd han har stoppet, alle redninger og inngripinger han har gjort – så vil navnet hans alltid forbindes med én scoring. Den scoringen!

 

Overtidsmålet, headingen hans, mot Vålerenga i siste serierunde i 1. divisjon i 2001. Scoringen som berget Ørns plass i 1. divisjon. Scoringen som førte til at han ble utnevnt til æresborger av Horten.

LES OGSÅ: Øyeblikket - 7 år senere

En ting var bidragene på banen. Ifølge alle i Ørn var han like opptatt av at det skulle være godt miljø utenfor banen – et miljø han mer enn gjerne bidro med stor positivitet og iver for å skape. Alle ble sett.

I våres etablerte Ørn en ny pris som skal deles ut hvert år. «Helge Fjelds keeperpokal», en pris som nå blir en minnepris – men som han med stor stolthet selv delte ut første gang til den unge Ørn-keeperen Asgeir Lothe.

LES OGSÅ: Asgeir fikk noe ingen andre har fått før

Det skulle godt gjøres å være i kontakt med Helge Fjeld uten å få inntrykk av en hyggelig og omtenksom mann.

På vegne av meg selv og Gjengangeren sender jeg de varmeste tanker til Helge Fjelds familie og venner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.