Ordføreren om Kyststien: – Jeg ønsker å bidra til å dempe konfliktnivået

Av

I Horten har vi en fabelaktig flott kystlinje på 40 kilometer, som går fra Tønsberg i syd til Holmestrand i nord.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har over langt tid jobbet for å gjøre den mest mulig tilgjengelig for folk, og du kan i dag bevege deg nesten i vannkanten på mesteparten av strekningen.

I saker som denne er det imidlertid alltid noen dilemmaer eller motstridene interesser. Noen legger mest vekt på allmennhets rett til fri ferdsel, mens andre er mer opptatt av den private eiendomsretten. I denne saken har flere politikere uttalt seg i media, og sterke uttalelser gjør at det fremstilles som om det er harde fronter.

Jeg ønsker derfor å bidra til å dempe konfliktnivået, ved å minne om hva formannskapet faktisk vedtok i siste møte. Forslaget om å utrede ekspropriasjon ble nedstemt, mens et forslag om dialog med aktuelle grunneiere ble vedtatt.

Selv om saken har pågått over langt tid så tror jeg på dialog. Jeg er også veldig glad for at Turistforeningen og andre interessenter har jobbet med å gjøre vanskelige områder mer tilgjengelig. Personlig synes jeg at det hadde vært fantastisk hvis folk kunne gått i vannkanten gjennom hele kommunen vår, men inntil videre så koser jeg meg med alle de flotte områdene som finnes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken