I mange kommentarfelt er det flere som tar til ordet for at vi ikke trenger regnbueflagget. Noen hevder også at det må være like viktig å flagge for heterofile.

Jeg respekterer folks rett til å ytre det, men vil også bruke min rett til å uttrykke at jeg er uenig. For meg står nemlig regnbue-flagget for viktige verdier som respekt, likeverd og toleranse. Jeg mener også at alle vi heterofile skal være veldig glade for at vi ikke trenger et eget flagg.

Vi skal være veldig glade for at vi ikke har blitt straffeforfulgte for å vise vår kjærlighet. Vi skal være sjeleglade for at vi kan reise rundt i verden og være oss selv uten å få juling. Vi skal også være glade for at vi kan leie kjæresten på gata, uten å få stygge blikk eller kommentarer.

LES OGSÅ (+): Da Christina kom på jobb, var Pride-flaggene stjålet: – Vanskelig å forstå hvordan noen kan få seg til å gjøre noe sånt

Vi skal være glade for at «hetero» ikke er et vanlig skjellsord, og for at at vi ikke har sterke miljøer som fordømmer at to av ulikt kjønn lever sammen. Vi skal være glade for at vi aldri har blitt utsatt for den urett som homofile har blitt. Selv om mye er bedre i Norge enn i andre land - og mye er bedre i dag enn før - så gjenstår det fortsatt mye før alle tør å være seg selv.

Derfor trenger vi fortsatt regnbueflagget.

Innlegget ble først postet på Are Karlsens facebookside.