Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører Are Karlsen: – Vær tålmodige!

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vår store dugnad har så langt vært en suksess, og vi har lyktes med å begrense smitten.

Begrensningen i smitte har igjen ført til at vi har kommet godt i gang med en gradvis åpning av samfunnet. Det er kjempebra og vi kan alle være veldig stolte av vår felles innsats.

Større press

Nå opplever vi imidlertid større press på at alt raskt skal åpnes og at ting igjen skal bli helt normalt. Det er også noen som mener at det er urettferdighet at noen ting får åpne, mens andre ting fortsatt må være stengte. Jeg har stor forståelse for disse synspunktene, men vil påpeke at det finnes gode grunner til at vi ikke kan innfri alle ønsker.

Faglige råd

Vi prøver å følge alle faglige råd, men det er allikevel en reell risiko for at smitten igjen vil øke. For å unngå dette er vi helt avhengig av å gjennomføre en gradvis og kontrollert åpning av samfunnet. Hvis for mange ting åpnes samtidig blir det veldig vanskelig vite hva som er utløsende for en eventuell økning i smitten. Åpning av nye ting stiller også store krav til ekstra renhold, og vi må være kritiske til hvordan vi prioriterer tiden til de hardt arbeidene renholderne. Så langt har for eksempel skoler og barnehager vært prioritert før offentlige toaletter og innendørs idrettsanlegg. Tilrettelegging for at næringsdrivende og arbeidsplasser kan åpne har også høyeste prioritet.

Jeg vil derfor oppfordre alle til å fortsette med å være tålmodige. Vi må gjøre alt vi kan for å hindre en ny nedstengning av samfunnet. Det sikrer vi best gjennom å videreføre vår felles dugnad. Kos dere og bruk de tilbudene som finnes, men vær like flinke som dere har vært til å følge smittevernreglene.

Tusen takk!

Are Karlsen,

Ordfører

Les også

Trodde du 17. mai var avlyst?


Kommentarer til denne saken