Så ble julegleden og tryggheten til barna på Karljohansvern barnehage røsket bort fra dem i førjulstida.

Det flotte Luciatoget deres nå på tirsdag 13 desember ble altså historiens siste.

Så skal leken og latteren på Karljohansvern stilne, og på avdeling Tangloppa, Sjøstjerna osv. blir det stille og mørkt. Dagens matroser blir de siste.

Vi som går turer på KJV skal ikke lenger høre lek og barnelatter fra barnehagens område. Vi kommer ikke lenger til å møte de små med refleksvester som går to og to på rekke og rad, på oppdagelsesturer til stranda og skogen.

Dette er bare trist.

Horten og KJV ble litt fattigere nå, og dere politikere har skuffet stort.

Hvem av dere skal ta på dere Grinchendrakt, besøke barnehagen og fortelle at tryggheten deres i hverdagen og julegleden er avlyst? Det burde vel du gjøre ordfører Are Karlsen. Så kan Gjengangeren komme og ta bilde av Grinchen og barna.

De barna som nettopp glade og fornøyde gikk i Hortens nissetog, i troen på en trygg og god framtid på Karljohansvern barnehage.

Dette tok dere politikere fra dem i dag.

Håper dere har en veldig god plan videre for barnas overflytting til andre barnehager? At dette kan gjøres uten gråt og redsel både for barna og foreldrene synes for meg vanskelig, og jeg ønsker dere lykke til.

Til de ansatte på Karljohansvern barnehage vil jeg bare si:

Takk. Dere er helt fantastiske. Dere har gitt barna en trygg og god hverdag. At politikerne i Horten nå tar dette ifra dere og alle barna er bare trist.

Karljohansvern 15/12-22
Heidi Tangeraas Eliassen