Gå til sidens hovedinnhold

Opp med gluggene!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok en barnehage i Horten skal stenges, leser vi. Denne gangen er det Lilaas Gård barnehage som står for tur. Det er visst noe i veien med innelufta. Det hjelper ikke med verken det ene eller andre ventilasjonsanlegget.

Ikke hjelper det med masete foreldre, heller. «Vi er fornøyde med å ha barna våre i rolige og trygge omgivelser, rundt stabilt personell som ser hvert barn, tilrettelegger der det er behov, og bryr seg. Vi merker at barna trives i barnehagen, de er blide og fornøyde og opplagte». (Leserbrev i Gjengangeren onsdag 6. oktober).

Les innlegget fra foresatte på Lilaas Gård barnehage her

Merkelige greier! Med den utilfredsstillende luftkvaliteten skulle en tro at ungene gikk rundt med snørr og tårer – og likevel er de altså «blide, fornøyde og opplagte»? Kanskje personalet har vett på å lufte på gamlemåten – åpne vinduene – og kanskje til og med sørge for at ungene er mye ute i frisk luft?

Vi i eldregenerasjonen vokste opp i en tid da barnehage var et fremmedord. Mange bodde trangt, trekkfullt og med tøytørk innendørs. På skolen hadde klassens ordensmann jobben med å lufte ut mellom hver time.

Og her sitter vi – og lever videre til tross for elendige oppvekstvilkår. Vi skjønte ikke den gangen hvor ille vi hadde det, og neimen om vi skjønner det nå, heller.

Men det gjør heldigvis dagens politikere.

Kommentarer til denne saken