Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker seg badehus i Horten: – Kan bidra til å skape et miljø for helårsbadere

Et lite badehus eller skur på Indre havn kan gjøre området ekstra attraktivt for helårsbading, mener Liv Torill Engebretsen.

Mange benytter seg av strendene og badeplassene når badetemperaturene stiger om sommeren. Men det er enkelte som biter tennene sammen og hopper i sjøen året rundt.

En av dem er Liv Torill Engebretsen. Hun kunne tenkt seg et badehus for helårsbadere flere steder i kommunen.

– Indre havn blir garantert et av de hotteste badestedene til sommeren, men hvorfor ikke tilrettelegge for bruk hele året, spør hun.

LES OGSÅ: Trafikkulykke på E18 og på Nykirke

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Skape en møteplass

Sammen med en venninnegjeng startet Liv Torill ganske nylig med halvårsbading.

– Noen har måttet kaste inn håndkleet for sesongen, av helsemessige årsaker, men resten av oss fortsetter selv om det blir kjøligere.

– Jeg kjenner ikke så mange som driver med det, men jeg vet at det er en del som holder på med det og har sine faste badeplasser.

Liv Torill bader for det meste på Rørestrand, som er i nærheten av hjemmet hennes. Men hun ønsker også å bruke Indre havn nå som dette området er renset opp og tilrettelagt.

– Kommunen gjør mye for å skape møteplasser, og her langs Indre havn har det blitt veldig fint. Kanskje kan et leskur eller et badehus være et bra tilskudd?

LES OGSÅ: Vinteren er sakte, men sikkert på vei: – Det meste vil komme som sludd i starten

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Tilbud for allment bruk

Aasgaardstrand Kvindelige Badeselskab har et eget badehus rett ved vannet, og for dem som bader hele året er det fort gjort å få varmen igjen inne i badehuset. Men for å være medlem i badesalskapet, må du bo i Åsgårdstrand.

– Det hadde vært veldig bra å ha noe lignende andre steder i Horten også. Det er jo flere enn de i Åsgårdstrand som driver med helårsbading, påpeker Liv Torill.

– Det trenger jo ikke være store greiene, men kanskje et skur av noe slag? Hvor man kan skifte og oppbevare klærne under tak.

– Eller kanskje en flytende badstue, spør hun retorisk.

LES OGSÅ: Kjelleren ble oversvømt – Nå har Åshild en bønn til deg

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.