Om Smiths Venner i Brennpunkt

Av

Nok en gang er menigheten BCC eller Smiths Venner et hett innslag i kringkastingen. 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke lenge siden de var et innslag i gravegruppa til TV2 og nå altså i NRKs Brennpunkt. Og nok en gang får vi et visst innsyn i menighetens indre liv, men bare delvis. Vi ser og hører om ledere som har en god og romslig økonomi en himmelferd langt unna de fleste her i landet.

Vi hører om hjernevask som meget motvillig og bare delvis innrømmes. Vi hører om et pengemas som av enkelte, som tør å si noe om det, oppleves som et press og som kan gå ut over egen økonomi og egen velferd.

Vi hører om et mas om å delta i dugnadsgjenger som kan minne om tvangsarbeid i land vi ikke liker å sammenligne vårs med og vi hører om økonomiske disposisjoner som kan gi vårs vanlige dødelige hakaslepp og hvor det å tru på en gud er det samma som å tru på mammon.

Er det ikke påfallende at investeringer foregår i land / stater hvor det skattemessig er lukurativt?

Er det ikke påfallende at spesielt to nevnte ledere har en god og romslig økonomi som åpner for eiendomsinvesteringer få andre er forunt? Er det ikke påfallende at det tilsynelatende foregår økonomiske disposisjoner som ikke tåler dagslys og bevisst blir manipulert og fordekt?

Er det ikke påfallende at når journalister fra norske media begynner å grave i dette blir de kalt løgnere og møkkagravere? Og er det ikke påfallende at nevnte ledere ikke vil stille til intervju for å forsvare seg eller menigheten mot det de mener er falske beskyldninger, men snakker gjennom advokater?

Og til slutt: Er det ikke påfallende at eiendomsutviklere og entreprenører hvor enkelte har røtter eller er tilslutta BBC / Smiths Venner, jevnlig bytter navn på firmaer, går ut og inn av nye selskaper og har fått tilsagn til å stå for den største utbygging og endring av store deler av Hortens nedre og edlere deler?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken