Tufte og Borch slet i Florida-varmen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Olaf Tufte og Kjetil Borch stresset seg til en 3.-plass med den norske dobbeltsculleren i forsøksheatet under ro-VM i Florida. Onsdag må de ro oppsamlingsheat.

DEL

I over 30 grader slet duoen med å holde tritt i VM-åpningen. Etter 500 meter lå de allerede godt over tre sekunder bak den polske båten, og halvveis lå de fortsatt helt sist som nummer fem.

På de siste 1000 meterne klarte de å få større fart på den norske dobbeltsculleren. I mål la Tufte og Borch bak seg både Nederland og Canada. De klokket inn på tiden 6.19,91.

Landslagssjef Johan Flodin var tydelig misfornøyd med VM-premieren til Tufte og Borch.

– Dette var ikke bra nok. De var for sene til start og trøblet med å komme i posisjon. De kom ikke i riktig rytme. Det blir mye stress når du er sent ute, men dette lærer vi av, sier Flodin til NTB.

I form

Polen var raskest i nordmennenes forsøksheat med 6.13,54, mens Frankrike tok seg til semifinalen i Sarasota-Bradenton med 6.14,65. Den franske båten lå på fjerdeplass og var bare fire tidels sekund foran Norge etter 1000 meter, men tok seg kraftig opp med en imponerende avslutning.

Oppsamlingsheatet til Tufte og Borch går onsdag. De tok OL-bronse sammen i fjor sommer.

– Målsettingen er ikke blitt lavere. Det skal ikke være et problem for Olaf og Kjetil å ta seg videre fra oppsamlingen. Treningene ser bra ut, og de er i veldig god form, sier Flodin.

Svensken legger til at forholdene ikke var gunstige. Motvind fra vest skapte utfordringer for roerne.

– Det var vanskelige forhold. Det er ikke mange løp som har gått fort på bane 1. Vi har så langt hatt litt utur med baneforholdene.

Mer oppsamling

I 2013 vant Borch VM-gull med Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler. Tufte ble sist verdensmester da han vant i singlesculler i 2003.

Tidligere på dagen rodde Petter Solberg Svingen, Didrik Wie-Soltvedt, Ask Tjøm og Jens Holm inn til sjette- og sisteplass i sitt forsøksheat i lett dobbeltfirer. Den norske kvartetten må dermed satse på å ta seg videre via tirsdagens oppsamlingsheat.

Også Marianne Madsen må ro oppsamling. Mandag ble hun nummer tre i sitt forsøksheat i singlesculler med tiden 7.52,70. Kun heatvinnerne tok seg direkte til semifinale, og østerrikske Magdalena Lobnig var helt overlegen i Madsens gruppe. Hun var i mål på 7.36,43.

Artikkeltags