Tufte og Borch fikk opp dampen på vei mot finaleplass

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Olaf Tufte og Kjetil Borch lå bakpå fra start, men fikk etter hvert fart på den norske dobbeltsculleren og sikret finaleplassen under verdenscupen i Polen.

DEL

Etter at duoen lå nest sist i feltet etter 500 meter, skrudde fjorårets bronsevinnere i OL på turboen og rodde inn til annenplassen i sitt semifinaleheat.

Tufte og Borch var i mål på tiden 6.14,64. De ble slått av den australske båten med 47/100 sekund. Det skilte godt over sekundet ned til Bulgaria på tredjeplass.

Etter den forsiktige starten avanserte den norske dobbeltsculleren og var nummer tre halvveis. Etter 1500 meter lå den på annenplass.

I Poznan er Tufte tilbake i båten med Borch. Under forrige verdenscupkonkurranse i Tsjekkia rodde veteranen i den norske dobbeltfireren.

Brun også finaleklar

Tidligere lørdag tok Kristoffer Brun seg kontrollert til A-finalen i lettvekt singlesculler. Han ble nummer to i sitt semifinaleheat.

29-åringen var i mål på tiden 6.58,37. Han var litt over sekundet bak den ungarske båten på førsteplass.

Brun ledet det andre semifinalen etter 500 meter. Deretter tok Peter Galambos teten og holdt seg der, mens Brun uten problemer sikret annenplassen. De tre beste fra hvert heat gikk til finalen.

Kristoffer Brun vant OL-bronse med Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler under fjorårets leker i Rio de Janeiro. Duoen tok også VM-gull sammen i 2013.

Norsk kvartett videre

Den norske dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Stabe Helvig og Nils Jakob Hoff lyktes å ta seg til finalen ved å være best i lørdagens oppsamling.

Nederland lå i tet fra start og helt til 1500 meter, men klarte ikke på tampen å stagge den norske kvartetten fra å ta førsteplassen. Til slutt skilte det 1,29 sekunder mellom de to båtene.

Thea Helseth og Marianne Madsen er også finaleklare etter at de tok tredjeplassen i oppsamlingsheatet for kvinnenes dobbeltsculler. Halvveis lå duen som nummer fire, men hadde avansert opp én plassering etter 1500 meter.

På vei mot mål holdt Helseth og Madsen akkurat unna for den tsjekkiske båten. Den norske tiden lød på 6.58,91. Australia var best i oppsamlingen med 6.54,19.

Det ble derimot ingen plass i A-finalen for Anna Een Sture i kvinnenes lettvekt singlesculler. 22-åringen endte sist i sitt semifinaleheat, og dermed stiller hun til start i søndagens B-finale.

I samme båtklasse ble Maia Lund nummer tre i lørdagens C-finale. Det gjør at hun totalt ender på 16.-plass.

Artikkeltags