Roerne med stø kurs i åpningen

SESONGÅPNING: Olaf Tufte er der han føler han bør være i begynnelsen, sier han etter sesongåpningen på Årungen i helgen. foto: Vidar Kalnes

SESONGÅPNING: Olaf Tufte er der han føler han bør være i begynnelsen, sier han etter sesongåpningen på Årungen i helgen. foto: Vidar Kalnes

Artikkelen er over 3 år gammel

– Greit nok, var Olaf Tuftes lakoniske kommentar etter helgens ro-premiere på Årungen. Der vant 41-åringen programmessig singlesculler lørdag, og han satt også i vinnerbåtene i dobbeltsculler og dobbeltfirer søndag.

DEL

Kjetil Borch – som tok OL-bronse med Olaf Tufte i dobbeltsculler i Rio i fjor – var derimot henvist til speakerbua på Årungen denne helgen. Kjetil har nettopp gjennomgått et inngrep i albuen for å fjerne irriterende brusk, som særlig har hemmet ham under styrketreningen.

VM er målet

Til Aftenposten antyder Kjetil Borch at det dreier seg om en gammel håndballskade, men da vi snakket med Olaf Tufte i styrkerommet på Horten Roklubb mandag morgen, avviste han klubbkameratens diagnose med et vennlig smil:

– Kjetil var aldri mer enn ballkaster, så skaden stammer nok fra noe annet, ler Olaf Tufte, som håper Kjetil er tilbake i løpet av et par uker.

– Det er EM i Praha allerede i slutten av mai, og det hadde naturligvis vært fint om vi hadde rukket det. På en annen side er det naturligvis en kalkulert risiko, og til sjuende og sist er det legene og lagledelsen som avgjør raskt vi skal skynde oss de neste ukene. Det store målet i 2017 er uomtvistelig VM i USA, som går i månedsskiftet september/oktober, sier Tufte.

LES OGSÅ: Kjetil Borch må operere albuen: – Det er ingen fare med VM

– Er der jeg ønsker

Olaf Tufte var altså ikke mer enn rimelig fornøyd med sin egen singleinnsats lørdag.

– Bedre enn fryktet, og jeg er vel egentlig der jeg ønsker å være i begynnelsen av mai, var Olafs kommentar etter et løp han vant med god margin.

Søndag vant Olaf Tufte dobbeltsculler med Oscar Stabe Helvig som makker, og heller ikke det var helt vellykket, etter Tuftes vurdering. Duoen var 0,7 sekunder foran lettvekterne Ask Tjøm og Kristoffer Brun, og det var nokså tydelig at Tufte savnet sin faste makker Kjetil Borch.

Landslagssjef Johann Flodin ønsker å komponere en slagkraftig dobbeltfirer denne sesongen, og søndag var Olaf Tufte stroke for et mannskap som ellers besto av Martin Helset, Nils Jacob Hoff og Oscar Stabe Helvig.

De vant klassen med klar margin.

LES OGSÅ: Trenerveteran på sponsorjakt

Mange ungdommer

Horten Roklubb hadde i alt 22 ungdommer i sving under helgens sesongpremiere på Årungen.

– Litt ujevnt var det nok, men totalt er det all grunn til glede seg over prestasjonene på årets første ro-helg, oppsummer hovedtrener og teamleder Cathrine Eriksen.

– Vi har hatt en veldig fin vinter med god trening, men det blir naturligvis litt annerledes når vi kommer til konkurransene. Roing er en idrett hvor selve konkurransesituasjonen krever mye rutine.

Nicolai Enstad var en av dem som kunne smile aller bredest etter sesongens første konkurranser. Han ror nå i eldste juniorklasse, hvor det var over 30 startende på Årungen. Nicolai tok seg til A-finale begge dager, og imponerte med 3.- og 4.-plass i helga

Mia Falch ror også i klassen Junior A, og hun overrasket med en meget sterk 4.-plass i A-finalen lørdag. Sammen med klubbvenninnen Elin Bjune ble det til overmål 3. plass i A-finalen i dobbeltsculler litt senere på dagen.

GOD: Nicolai Enstad rodde godt i helgen, og tok en 3.- og en 4.-plass i junior A, hans første år i den eldste juniorklassen.

GOD: Nicolai Enstad rodde godt i helgen, og tok en 3.- og en 4.-plass i junior A, hans første år i den eldste juniorklassen. Foto:

I dobbeltsculler Junior C ble det finaleseier til Henrikke Enstad og Eline Stava.

Maja Aspenes, som er førsteårssenior, ble fire i B-finalen lørdag, men løftet seg flere steg søndag, da det ble 3.-plass i A-finalen. Alt i alt oppløftende i årets første konkurranser.

Av Hortens-roernes øvrige resultater nevner vi at Maren Næss Brevik ble to i sitt heat i singlesculler i Junior B, mens hun sammen med Marte Stava rodde til 3.-plass i sitt heat i dobbeltsculler lørdag. Kasper Brun Frantzen ble tre i sitt heat i Junior C begge dager, mens Bjørn Ola Bexrud ble to i sitt heat i samme klasse.

Det er to uker til neste utfordringer for Hortens-roerne, og også da er Årungen arena for konkurransene.

Artikkeltags