Og de er gode til det i roklubben. Innby medlemmer, støttespillere og ordfører når det skal feires at klubbens utøvere har hevdet seg i det gode selskap – noe de gjør ofte.

Det var kanskje med et visst vemod at Olaf Tufte ble takket av etter en helt utrolig karriere. Men alt har en slutt, ikke minst for idrettsutøvere som har tilhørt verdenseliten. Evighetsmaskinen Olaf har aldri sluttet å imponere, og vi vil gjerne se en annen norsk utøver i sommeridrettene som makter å holde motivasjonen oppe gjennom sju OL!

Takk fra ordføreren

– Dette er en takk og en hilsen til Olaf og Kjetil fra 27.000 mennesker, alle innbyggerne i Horten, sa ordfører Are Karlsen og fortsatte:

– Først en gratulasjon til Kjetil for den fantastisk flotte sølvmedaljen du vant i Tokyo. Vi gleder oss veldig over topprestasjonen og det forbildet du er og har vært. Horten Roklubb har vist seg som både en topp- og breddeklubb, og det er helt utrolig hva klubben får til i internasjonale mesterskap. Nå vet vi ikke helt hva framtida vil bringe for deg, Kjetil, men du skal vite at om du fortsetter, vil alle i Horten heie på deg. Så får du selv finne ut av om du er motivert for å fortsette rokarrieren.

LES OGSÅ:Jeanett fra Åsgårdstrand til mesterskap i Dubai

– Og til deg Olaf. Du har nettopp avsluttet en fantastisk karriere. Mange av de norske OL-deltakerne i Tokyo var ikke engang født da du debuterte i Atlanta 1996. Du har også vært et fantastisk forbilde både når det gjelder idretten og alt det andre du har engasjert deg i. Du og Aina har fått til noe veldig flott på gården, og dere står for gode verdier i lokalsamfunnet. Takk for alle gledene du har gitt oss med dine fantastiske idrettsprestasjoner.

Ofret nattesøvnen

– Jeg liker å sove og er ikke den som står grytidlig opp. Det eneste jeg har stått opp om natten for, var å se på dere to.

Sa Elisabeth Groseth da hun hilste til Kjetil og Olaf fra Horten Idrettsråd.

– Vi i idrettsrådet er veldig imponert over det dere og roklubben har fått til. Jeg kommer selv fra en rofamilie og var rask til å melde meg frivillig til å komme på denne festen og hilse fra idrettsrådet, sa en som vanlig entusiastisk Elisabeth.

Det er historisk

– Dere som er med på festen kan glede dere over å ha vært med på noe historisk, meldte leder i roklubben, Aina Enstad.

– Det å takke av Olaf og gratulere Kjetil med OL-medalje samtidig er noe vi kommer til å huske, fortsatte Aina og satte et mildt press på Kjetil.

– Det er bare tre år til Paris, vi håper du fortsetter.

Historietime

Bjørn-Inge Pettersen har fulgt Olaf som trener siden han startet. Bip, som han kalles, trakk historien fra brødrene Eriksen og opp til i dag og ga Eriksen-brødrene æren for at klubben har hentet et utall kongepokaler og medaljer.

Både Aina og Bjørn-Inge trakk fram dugnadsinnsatsen som en av suksessfaktorene, og det kunne renne inn 40.000 kroner på en bingokveld i den gamle båthallen der det nå er selskapslokale.

Godord fra Olaf

Kongen selv, Olaf Tufte, hadde mange å takke for rosuksessen og at han havnet i dretten og ikke på skråplanet, som han selv mente han fort kunne gjort med det aktivitetsnivået han hadde som ung. Motocrossen, som han kjørte sammen med faren Sigurd, samt at han fant veien ned til roklubben, gjorde at han kunne bruke energien på noe som gjorde han til verdens beste roer. Uten støtten fra familien, som satte mye på vent for at Olaf kunne ro så lenge som han gjorde, hadde det ikke gått, var Olaf veldig klar på.

– Veldig hyggelig at de stelte i stand festen, men jeg føler ikke at jeg har lagt opp. Det er business as usual med trening og jobb. Det blir nok verre når gutta skal på samling. Det kommer jeg til å savne, sa Olaf, som har fullt opp i avtaleboka fram mot jul.

LES OGSÅ:Kjetil: – Jeg vant, men det ble sølv

Men nå var det nok med roingen.

– Pappa, takk for at du la opp, var datteren Mie Lovises (14) hilsen til Olaf på festen.