Gå til sidens hovedinnhold

Og årets store suksess for trim og helse er: Trefigurene langs sjøen i Hortensskogen

Årets store suksess i Horten for bedre kondis og helse er utvilsomt de nye trefigurene langs sjøen i Hortensskogen.

Kommunen har brukt 400.000 kroner på tiltaket. Av dette skal andre myndigheter betale 300.000 kroner. Park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen slår fast et tiltaket har vært en stor suksess.

– Bruken av området har økt betraktelig i 2020 på grunn av ønsket i befolkningen om flere turer og mer mosjon under pandemien. Jakten etter å se den nye kunsten har også stor betydning for at stadig flere bruker området til rekreasjon, fastslår en fornøyd park- og idrettssjef.

LES OGSÅ: Må sette inn tiltak: – Stormflo og stadig uvær graver ut KJV

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En rekke trekunstverk

– Ved rydding av vindfall langs sjøen, ble stubbene stående. Våre trepleiere har laget en rekke trekunstverk av stubbene. Kunstverkene har blitt en «hit» under pandemien. Mange har lagt turen til Hortensskogen for å se på kunsten. Nyskapningen har ført til langt mer besøk enn tidligere, forteller park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen.

Han legger til at fristilling av eiker og andre verdifulle trær samt tynning, beskjæring og opprydding er utført av sertifisert arborist. Jobben er derfor fagmessig utført. Kommunen har dessuten fylt på grus og flis på utsatte og våte områder.

LES OGSÅ: Derfor skal denne trerekka tynnes ut

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Resten innen mai neste år

I en rapport til fylkesmannen forklarer Sven-Erik Petersen at all planlagt erosjonssikring lans sjøen ikke er utført på grunn av pandemien. Denne sikringen er viktig for å hindre utgraving av Kyststien.

Gjenstående arbeider skal utføres innen mai 2021. Erosjonssikringen har til nå kostet 150.000 kroner, og det samme har tynning av skog og rydding av vegetasjon og stier kostet. Så har det gått med 100.000 kroner til forbedring av stiene.

LES OGSÅ: Nå skal opptil sju av disse bøketrærne i Lystlunden fjernes

Kommentarer til denne saken