Tidlig på 1700 - tallet sto det et mindre hus på eiendommen i Langesund. Kirkeverge Niels Smith kjøpte eiendommen i 1775 og bygde ut til den størrelse gården har i dag.

I 1792 ble huset solgt til Jacob Cudrio, en stor trelasthandler i distriktet som også eide flere andre stor gårder i Langesund. Cudrio kjøpte gården sammen med tollvisitør Thode, inntil år 1800 da Cudrio overtok det hele. Jacob Cudrio hadde to døtre. Den ene fikk gården som senere ble rådhus i Langesund, den andre fikk Wrightegaarden som bryllupspresang.
Ved en pussighet, eller var det handelspolitikk, ble søstrene gift med Simon og Just Wright. Etter Just Wrights død ble enken boende i huset.
I 1936 kjøpte A/S Langesund Mek. Verksted gården etter at den hadde vært innom flere private eiere. Gården ble påkostet mye i den tiden verftet eide den, og gjennomgikk flere forandringer, men alltid til det bedre.I denne tiden hadde Langesunds Sjømannsforening sine møtelokaler i bygningens hovedetasje.

Da Horten Verft overtok verftet i Langesund i 1974, ble gården med på kjøpet. Ved et samarbeid med riksantikvaren ble det foretatt en omfattende restaurering i årene 1980 -82. Wrightegaarden mottok deretter Bamble kommunes restaureringspris.
I 1986 besluttet Horten Verfts styre å selge eiendommen etter at bedriften var gått konkurs, og i 1987 åpnet det nye eier- og driverselskapet selskapslokaler i hovedetasjen, kjelleren og hagen var innredet til pub, bistro og stor uterestaurant.
Wrightegaardens historie de siste to tiårene er ikke mindre begivenhetsrik enn på salige Bolette og Just Wrights dager. To branner på nittitallet holdt på å legge gården i ruiner. Skadene kom på fire millioner i 1991 og seks millioner i 1994. Men i dag framstår gården mer praktfull enn noensinne.

Siden 1987 har Wrightegaarden opparbeidet seg et rykte som et av Norges beste konsertsteder. På spilleprogrammet har nesten hele Norges og mange av Nordens fremste artister vært oppført sammen med et dryss internasjonale artister. På scenen har det stått verdensstjerner som The Band, Buffy Saint Marie, B.B. King, Beach Boys, Status Quo, Chuck Berry, Little Richard, Bryan Ferry, Dr. John og Jeff Healey med flere. I dag drives stedet av idealistene Lars Moen og Morgan Heia, John Gerhard Steen som var en av de opprinnelige initiativtakerne og en sentral figur i det stedlige kulturlivet har delvis trukket seg fra driften pga. helseproblemer.
Wrightegaarden har siden år 2001 også stått som arrangør for konserter i idylliske Krogshavn i Langesund med navn som Bob Dylan, A-HA, Elton John og John Fogerty på plakaten.