Gå til sidens hovedinnhold

Godsvogn sporet av – Vestfoldbanen er åpnet igjen

Artikkelen er over 4 år gammel

Regn med betydelige forsinkelser.

(Tønsbergs Blad)

SISTE: Like før klokken 06 fredag morgen melder Bane NOR at skinnegangen er ryddet. Det var imidlertid blitt noen skader på skinnene, men klokken 06.48 kunne de melde at trafikken igjen går som normalt.

Bane Nor melder torsdag klokka 20.12 at en godsvogn har sporet av i Drammen.

Avsporingen er skjedd ved avgreningen til Vestfoldbanen, som er stengt Drammen-Sande.

– Håper på morgentoget

– Det er en enkel godsvogn som har sporet av med en aksling. Hastigheten var lav og det er ingen dramatikk rundt dette. Dette skjedde mellom 19.30 og klokka 20.00 sier medievakt i Bane Nor, Olav Nordli.

Arbeidet med å få denne vognen på sporet igjen, vil ta noen timer. Det betyr at det ikke vil gå tog forbi denne avsporingen.

– Det jobbes med dette nå. Noe tid vil det ta, og vi må sjekke at alt er i ordne med skinnegangen, sa han ved 20.20-tiden.

Ved 22.50-tiden er arbeidet fortsatt i gang.

– Det er ikke sikkert at siste toget fra Oslo kan passere, men det skal gå mye galt hvis ikke arbeidet er ferdig innen i morgen tidlig slik at morgentogene går som de skal, sier Nordli.

Snur togene

Hos NSB får avisen opplyst at togene til Vestfold snur i Asker og i Sande.

– De reisende må regne med store forsinkelser. Det er dessverre slik det er. Vi jobber nå med å få på plass busser som kan frakte passasjerene forbi Drammen. De reisende vil få beskjed og anvisninger både i Asker og i Sande, sier pressevakt i NSB, Åge-Christoffer Lundeby ved 20.20-tiden torsdag kveld.

Klokken 23 meldte Bane Nor at Vestfoldbanen trolig vil åpne i natt, slik at morgentrafikken kan gå som normalt.

Kommentarer til denne saken