(Tønsbergs Blad)

Det er bergenspolitiets spesialgruppe mot overgrepsaktivitet på internett, «Dark Room», som har bedt politiet i Vestfold om å pågripe en mann i 20-årene fra Vestfold.

Etterforskning og søk i diverse grupper med overgrepssaker og aktivitet i internettets mørke kroker gjorde at mannen ble begjært arrestert.

– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en mann etter begjæring fra Bergen, og at han skal avhøres nå i dag. Vi har også tatt beslag i diverse elektronisk utstyr, sier Hege Skaar i vestfoldpolitiets spesialgruppe for SO – seksuelle overgrep.

Målet er at det beslaglagte materialet skal gjennomgås i løpet av dagen, og at mannen skal avhøres.

LES OGSÅ: Nå blir det slutt på logo og farger på røyk og snus

Stort nettverk

I Operasjon Dark Room jobber politiet med å avdekke organisert, seksuelt misbruk av barn i et nettverk der store penger er i omløp.

Politiet har blant annet avdekket at det begås såkalte «bestillingsovergrep» på barn som liveoverføres på internett. Barn i både Norge og utlandet er blant ofrene. Noen av videoene blir lagret og deretter delt med andre i nettverket.

Politiet har beslaglagt store mengder digitale bilder, filmer og kommunikasjon mellom personer i nettverket. Beslagene har blant annet ført til siktelser for voldtekt og seksuell omgang med barn fra spedbarnsalder og opp til 15 år, samt menneskehandel.

LES OGSÅ: Hus evakuert etter minefunn i Holmestrand