Sola utløste brannalarmen

FALSK ALARM: Brannbiler dro torsdag ut til en bolig i Åsgårdstrand, etter varsel fra en automatiske brannalarm. Bildet er et illustrasjonfoto fra Rørestrand.

FALSK ALARM: Brannbiler dro torsdag ut til en bolig i Åsgårdstrand, etter varsel fra en automatiske brannalarm. Bildet er et illustrasjonfoto fra Rørestrand. Foto:

Torsdag ettermiddag rykket brannmannskaper ut til et bolighus i Åsgårdstrand, hvor varmen hadde utløst den automatiske brannalarmen. Samtidig advarer DSB mot økende skogbrannfare.

DEL

Fra tid til annen utløser sola brannalarmen i bolighus. Torsdag 25. august skjedde det igjen. Da brannbilene fra Kopstad ankom huset i Åsgårdstrand, var det ikke spor av hverken røyk eller ild.

Fare for skogbrann

Store deler av Norge er på vei inn i en periode med høye temperaturer, lite nedbør og økende skogbrannfare.

Hittil i år er det registrert 482 gressbranner og 192 branner. DSB har derfor høynet beredskapen og har syv skogbrannhelikoptre utplassert over hele landet denne langhelgen. De er stasjonert på Torp i Vestfold, samt Tana, Tromsø, Mo i Rana, Trondheim, Sauda og Kjeller.

Over helgen vil det bli gjort en ny vurdering.

– DSB har høy beredskap og vurderer skogbrannsituasjonen løpende. Beslutningen om å sette ekstra beredskap, gjøres på kort varsel og helikoptre flyttes til de områdene i landet som har størst fare for skogbrann, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

LES OGSÅ: Trolig den eneste i Norge – ubetjent kiosk der kundene ordner seg selv

Lov å grille

I Vestfold er det ennå ikke, som i fjor, innført grillforbud.

Det er det vanlige bålforbudet som gjelder. I tidsrommet mellom 15. april til 15. september er det ikke lov å tenne bål eller gruke engangsgriller nær skog og mark, kun der det åpenbart ikke kan brenne, ved tilrettelagte bålplasser og i strandkanten.

– Brannvesenet har heller ikke lovhjemmel for å innføre forbud, men vi følger med og vil bruke våre medier til å informere og oppfordre folk til å opptre forsvarlig, melder Hans Otto Skjerven i Vestfold interkommunale brannvesen.

Artikkeltags