Vanskelig å få jobb

FÅR IKKE JOBB: Hilal Juboorie får ikke arbeid i Norge. NHO-leder Einar Røsås mener språk ofte er årsaken til at mange med fremmedkulturell bakgrunn ikke får innpass på arbeidsmarkedet. ARKIVFOTO.

FÅR IKKE JOBB: Hilal Juboorie får ikke arbeid i Norge. NHO-leder Einar Røsås mener språk ofte er årsaken til at mange med fremmedkulturell bakgrunn ikke får innpass på arbeidsmarkedet. ARKIVFOTO.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Personer med minoritetsbakgrunn sliter med å komme inn i arbeidsmarkedet. Einar Røsås i NHO Vestfold mener manglende språkkompetanse er noe av bakgrunnen.

DEL

For halvannen uke siden fortalte Gjengangeren om den irakiske ingeniøren Hilal Juboorie og hennes kamp for å få arbeid i Norge. Til tross for høy utdanning og solid arbeidserfaring har hun etter utallige søknader ennå ikke fått jobb i Norge.
- Jeg har søkt på flere jobber siden sist, men responsen har vært dårlig. Det eneste jeg har fått er avslag, sier Juboorie til Gjengangeren.
Må kunne kommunisere
Juboorie er en av mange innvandrere som sliter med å få arbeid. Arbeidsledigheten er over dobbelt så høy blant innvandrere som blant befolkningen ellers. Einar Røsås, leder av NHO Vestfold, mener nøkkelen som regel er språkkompetanse.
- Det er ofte kvalifikasjonene og språkkompetansen som er problemet, ikke bakgrunnen til søkeren i seg selv. Evnen til å kommunisere er tross alt ganske viktig. Man må kunne snakke med kunder og forstå en arbeidsinstruks, sier Røsås, som understreker at han ikke kjenner til Juboories situasjon.
Stramt arbeidsmarked
NHO-lederen vil likevel ikke utelukke at det kan ligge en viss fremmedskepsis til grunn.
- Bedriftsledere er for så vidt som nordmenn flest, og det er på det rene at en del nordmenn har fordommer mot folk fra fremmede kulturer. Men jeg tror ikke et uvanlig navn er nok til å skremme bort bedriftene, sier han.
At personer med fremmedkulturell bakgrunn får jobb er viktig ikke bare av hensyn til innvandrerne selv, men også av hensyn til det norske samfunnet generelt.
- Arbeidsmarkedet er for tiden stramt, og det kommer det til å være i lang tid fremover. Man må dra nytte av dem som allerede befinner seg i landet og ikke bare basere seg på arbeidsinnvandring, sier Røsås.
Blir ikke skremt bort
Direktør for human resources i Kongsberg Maritime, Vegard Arndal, mener integrering av innvandrere er en ikke-sak for dem. En rekke nasjonaliteter er representert i firmaet.
- Det vil være et underskudd på folk med teknisk utdanning i fremtiden, og vi rekrutterer flere personer med fremmedkulturell bakgrunn. Det eneste kravene vi stiller er at kvalifikasjonene er i orden og at de behersker engelsk skriftlig og muntlig. I tillegg kan sikkerhetsklarering være nødvendig, sier Arndal.
Øyvind Sedivy, administrerende direktør for elektronikkfirmaet Norautron AS, har omtrent 25 fremmedkulturelle i arbeidsstokken.
- Vi blir ikke skremt bort av et eksotisk navn. Vi har fagarbeidere og ingeniører fra fra blant annet Egypt, Irak og India, sier han, og legger til at han synes det er merkelig at en person med så omfattende IT-kompetanse som Juboorie kan gå ledig i dagens marked.

Artikkeltags