Uværet holdt seg ute

NYÅPNING: Sokneprest Svein M. Skalvik så ut til å kose seg under den nye altertavlen i kirken under søndagens allsang. Foto: Siv Elisabeth Limkjær

NYÅPNING: Sokneprest Svein M. Skalvik så ut til å kose seg under den nye altertavlen i kirken under søndagens allsang. Foto: Siv Elisabeth Limkjær

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

ÅSGÅRDSTRAND: Vårblomster og barn fra Åsgårdstrand kirkes barnekor sørget for en frisk byåpning av Åsgårdstrand kirke.

DEL

– Vi hadde håpet på fint vær i dag, men slik ble det ikke. Men på denne måten får vi testet om arbeiderne har gjort en god jobb, sa sokneprest Svein M. Skalvik i sine velkomstord søndag. Han siktet selvfølgelig til de store byggearbeidene som har blitt gjort med kirken, som blant annet tok inn vann.
Kirken var fylt til randen av folk nå som kirken endelig var åpen igjen.
Vilje og besluttsomhet
– Da vi fikk høre at kirken skulle stenge, ble vi ganske forskrekket, sa Karin Marøy i Åsgårdstrand menighetsråd, som var svært fornøyd med sluttresultatet. Spesielt mye skryt fikk kirkeverge Randi Moskvil Letmolie.
– Det er et par hender som har holdt i alle trådene. Hun har vist vilje og besluttsomhet, sa Marøy om kirkevergen.
Det eneste som ikke virket 100 prosent søndag var lyden i kirken. Problemer med enten mikrofoner eller høyttalere gjorde at lyden ble noe skurrete.
– Jeg vil rette en takk til Horten kommune for bevilgningene og Horten kirkelige fellesråd for prioriteringene. Og så vil jeg bare si en ting til: Jeg skal ordne den lyden, sa kirkevergen.
Castor Kompetanse, som har stått for arbeidet med kirken, var også tilstede under søndagens gudstjeneste.
Åpnet ballet
Åsgårdstrand kirkes barnekor fikk æren av å åpne gudstjenesten med prosesjon og sang. De underholdt gjennom hele gudstjenesten og satte et ungt preg på det hele.
Familiesøndagsskolen fikk også sjansen til å vise seg fram.
Neste gudstjeneste i Åsgårdstrand kirke blir i forbindelse med konfirmasjon 6. mai.Artikkeltags