Utflyttet hortenser lager filmer fra Møre og Romsdal

FILMSKAPER: Robert Hansen har nylig laget dokumentar fra Geiranger for TV Sunnmøre.
FOTO: INGER KRISTIN WESSEL

FILMSKAPER: Robert Hansen har nylig laget dokumentar fra Geiranger for TV Sunnmøre. FOTO: INGER KRISTIN WESSEL

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Filmjournalist Robert Hansen, opprinnelig fra Horten og nå bosatt i Møre og Romsdal, er filmaktuell med dokumentaren "Geiranger – verdens vakreste fjord". Blant intervjuobjektene i dokumentaren er dronning Sonja og miljøvernminister Helen Bjørnøy.

DEL

Dokumentaren, som er et samarbeidsprosjekt med TV Sunnmøre, ble laget denne sommeren.
Den erfarne TV-journalisten med bakgrunn fra både TV2, TV Norge og NRK lager også spillefilmer. I mars hadde han premiere med den lokale filmen "11te Bud" som ble vist på kinolerreter rundt omkring i Møre og Romsdal. Og nå står to andre filmer på trappene. Minst en spillefilm i året er målet hans.
Robert Hansen er utdannet fra Stockholms Filmskole og fra medielinja ved Høgskolen i Volda. Siden 1994 har han bodd i Møre og Romsdal, hvorav de siste årene på Aukra utenfor Molde.
Med base herfra driver Robert Hansen sitt eget firma "Fargefilm". Han opplyser om at hans visjon er å lage minst en TV- serie og en langfilm fra fylket hvert år. Selv beskriver den utflyttete hortensmannen vestlandsfylket som så vakkert at det er verdt å fokusere på. Det forbauser ham at det ikke er gjort i særlig utstrekning tidligere.

Får filmstøtte
Hansen sier at han de siste fem årene har gått med planer om å lage en dokumentar fra Geiranger. Og da det ble realisert var tidspunktet ideelt, i og med at området fikk utmerkelse som verdensarv med besøk fra dronning Sonja og miljøvernministeren. Begge er med som intervjuobjekter i Hansens dokumentar som skal vises på TV Sunnmøre muligens allerede denne høsten.
Hansen har brukt 20 timer på filming. Intervjuobjektene var mange. Hvert innslag varer åtte minutter og er inndelt i ulike temaer fra fjellbygda med den verdensberømte fjorden. Dokumentarfilmen har fått støtte fra Audiovisuelt Produksjonsfond.

Det 11te Bud – krim med lokalt preg
I mars hadde Robert Hansen premiere med sin første spillefilm med tittelen "11te Bud".
Handlingen er lagt til fiskeværet Bud i Romsdal hvor en støvsugerselger blir funnet død i et havnebasseng. Mens politiet karakteriserer hendelsen som en ulykke, mener en nyinnflyttet journalist og en lokal fisker at det dreier seg om et mord, noe det skal vise seg at de har rett i.
Filmen ble vist på så å si alle lokale kinoer i Møre og Romsdal. 50 skuespillere, 100 statister og 20 bak kamera deltok i innspillingen.
Komedie med premiere til høsten
Hansens neste filmprosjekt er en komedie. Innspillingen starter i september.
Robert Hansen opplyser at han er en allrounder som kan gjøre det meste selv. Fra manusskriving til filming. Han benytter seg dessuten av amatørskuespillere i distriktet med lang erfaring fra revy og amatørteater. Videre har han planer om en komedie rundt fogderistridene i fylket, i tillegg til en lokal eventyrfilm fra Rauma.
Hansen beskriver seg selv som en mann med "tusen" ideer, og som liker å realisere dem.
Og med en visjon om minst en spillefilm og en TV-serie hvert år er filmskaperen fra Horten allerede godt på vei.
– En annen morsom ting er at jeg skal ta åpningsbildet under Nordic Light fotofestivalen i Kristiansund på lørdag, der jeg skal være kontakten til fotolegenden Leif Preus, sier Robert Hansen, tydelig stolt av at de kommer fra samme hjemby.

SITAT: – En annen morsom ting er at jeg skal ta åpningsbildet under Nordic Light fotofestivalen i Kristiansund på lørdag, der jeg skal være kontakten til fotolegenden Leif Preus, sier Robert Hansen, tydelig stolt av at de kommer fra samme hjemby.

Artikkeltags