Black Friday-helg på ulykkestoppen

BULKING: Ulykkesrisikoen øker når stressede bilister skal til og fra landets kjøpesentre.

BULKING: Ulykkesrisikoen øker når stressede bilister skal til og fra landets kjøpesentre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mens Black Friday har etablert seg blant dagene med flest trafikkulykker i Norge, var det torsdagen før som var aller verst i fjor.

DEL

(Tønsbergs Blad) Ifølge Finans Norge øker ulykkesrisikoen når stressede bilister skal til og fra landets kjøpesentre. Det er trolig også sterkt medvirkende årsak til at de andre dagene på ulykkestoppen er i innspurten av julehandelen.

Men at det var nettopp torsdag før Black Friday som var ulykkesdagen over alle i fjor, har også en forklaring som ikke har noe som helt med gode tilbud og shoppingstress å gjøre. Den dagen – 23. november 2017 – var det nemlig snøkaos og hålkeføre. Til sammen var det 2.032 trafikkulykker den dagen, ifølge forsikringsselskapenes organisasjon.

– Over 400 bilister kjørte av veien og flere hundre biler kolliderte med parkerte kjøretøy denne torsdagen. Erstatningene kom opp i vel 47 millioner kroner, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Han påpeker at mange har dårlig tid og vil rekke mange butikker på den store handledagen. Dermed kjører de «regelrett i skytteltrafikk for å få med seg flest mulig av salgstilbudene».

– Dette bør en ha i bakhodet fredag og heller forsøke å ta det med ro bak rattet, sier han.

Noen gode råd

Tryg Forsikrings beste råd er faktisk å la bilen stå torsdag og Black Friday hvis du kan. Men skulle behovet bli for stort anbefaler vi å:

■ Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.

■ Parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.

■ Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange ulykker og bulkeskader oppstår idet man rygger ut fra en parkeringsplass.

■ Ved ulykke; Sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i.

LES OGSÅ: Forbrukertilsynet advarer: Ikke bli lurt på Black Friday

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.