Togstreiken er over

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lokførerstreiken er over. Det offentliggjorde partene på en pressekonferanse søndag.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Streiken avsluttes umiddelbart, og NSB og CargoNet vil nå sørge for å få togene raskt tilbake i ordinær drift, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Etter fem uker med streik er partene kommet til enighet, det offentliggjorde Riksmekleren, Spekter og LO Stat under en pressekonferanse søndag formiddag.

Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) gikk ut i streik 28. september etter at det ikke ble enighet i forhandlingene med arbeidsgiveren Spekter og NSB.

Samferdselsdepartementet bistår

Bakgrunnen for konflikten var at lokførerne ville ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB ville vente på krav fra myndighetene.

Etter en felles henvendelse fra partene søndag, har Samferdselsdepartementet forpliktet seg til å sette i gang et arbeid for å etablere en nasjonal standard for kompetanse og opplæring for lokomotivførere.

Fornøyde

– Vi er fornøyd med at myndighetene nå klargjør kompetansekravene, og at slike krav ikke blir tariffestet i NSB og CargoNet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter.

Torsdag møttes partene til tvungen mekling hos Riksmekleren, men meklingen førte ikke fram.

De siste ukene har nærmere 300 togavganger blitt innstilt hver dag som følge av streiken. Titusenvis av togpendlere på Østlandet og ved Sørlandsbanen er berørt. (©NTB)

Artikkeltags